начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Прекратяване на трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на трудов договор

Мнениеот emito » 16 Яну 2009, 15:54

Здравейте!Работодателят ми ме освободи от работа, поради намаляване обема на работата/каза че ме съкращава/. Предупреди ме 1 ден преди да ме освободи, за което ми изплати обезщетение /1 месечно брутно възнагр./. В заповедта ми за прекратяване на трудовия договор, обаче е записал, че причина за освобождаване е подадена молба от моя страна. Аз не съм подавала каквато и да е молба. Въпросът ми е има ли нарушение от страна на работодателя и как трябва да постъпя в случая? Благодаря предварително!
emito
Нов потребител

Re: Прекратяване на трудов договор

Мнениеот REVOLUTION » 16 Яну 2009, 16:04

Щом не сте подавали молба , да има грубо нарушение на трудовото законодателство.Прекратяването на ТД поради намаляване обема на работа се осъществява като се пусне на работника едномесечно предизвестие , както и след извършването на задължителен подбор и т.н.(освен това се полагат и други обезщетения в този случай!).Прогнозите да спечелите дело срещу работодателя ви и съдът да Ви възстанови на работа са много високи ,разбира се ако коректно излагате фактите.Консултирайте се с адвокат и действайте!

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Трудово право