начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Възможно ли е безсрочен договор да премине в такъв със срок

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възможно ли е безсрочен договор да премине в такъв със срок

Мнениеот vangobi » 17 Ное 2008, 16:20

Здравейте имам следния въпрос
На безсрочен трудов договор съм вече близо 5 години при един и същ работодател, но ми престой преназначаване. Колежката, която вече я преназначиха преди мен подписа Споразумение към трудов договор със срок за изпитване 6 месеца.
Възможно ли е безсрочен договор да премине в такъв със срок на изпитване.
Благодаря предварително
vangobi
Нов потребител

Re: Възможно ли е безсрочен договор да премине в такъв със срок

Мнениеот sunrise » 17 Ное 2008, 16:50

не може ,след катжо ще работите на същата длъжност. Договорът Ви срочен ли е или е просто със срок за изпитване?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот monteskio » 17 Ное 2008, 19:34

Здравейте,

Възможно е да сключите допълнително споразумение за промяна в трудовото Ви правоотношение но при положение, че ще бъдете назначен/а на друга длъжност и Вашите трудови функции са различни от изпълняваните до сега. За пълнота следва да се отбележи, че след като договорът Ви е безсрочен, то в интерес на работодателя е и да изиска от Вас писмена молба за извършване на преназначаване. По този начин ще се защити от действието на разпоредбата на чл. 67 ал.3 Кт. Обратно - за Ваша защита е по-добре да не попълвате такава молба, като по този начин ще си оставите една възможност да оспорите едно евентуално уволнение за в бъдеще при определени други условия, които не са предмет на въпроса Ви.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот vangobi » 18 Ное 2008, 10:11

Благодаря за бързите отговори. Лошото е , че вече има депозирана такава молба. Явно избързах с подаването и. :(
vangobi
Нов потребител

Назад към Трудово право