начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

На военнослужещ впоследствие му признават още 1 г. и 5 м.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

На военнослужещ впоследствие му признават още 1 г. и 5 м.

Мнениеот military » 15 Ное 2008, 19:51

Казусът е следния:
На военнослужещ впоследствие му признават още 1 година и 5 месеца от обучението му във военното училище.Военнослужещият е с чин капитан и общото прослужено време от завършването му е 12 години.Признатият допълнителен стаж не е отразен в трудовата му и пеннсионна книжка.Съгласно чл.225 ал.1 от ЗОВС на военнослужещите се заплаща допълнително възнаграждение за прослужено време в размер на 2% за всяка година, но не повече от общо 40%.
Получава се така,че допълнителното възнаграждение към новите 1 година и 5 месеца не се изплаща вече няколко месеца от признаването му.Според мен горепосоченият член от ЗОВС е достатъчно основание за търсене на съдебно решение за изплащане на възнаграждението, но незнам дали има някаква давност от времето на признаване на стажа и времето, до което той трябва да бъде изплатен.Затова ако някой може да ми помогне за решаването на този казус, моля нека го направи, и ако съм пропуснал някой нормативен документ регламентиращ трудовия стаж и неговото заплащане, моля да го посочи.
Благодаря за помоща предварително!
military
Младши потребител

Re: Спешна помощ

Мнениеот military » 18 Ное 2008, 20:16

Darih na SOS detski seli6ta 4rez SMS na nomer 1788 ot li4niqt mi telefon.Za spravka nomer:0888132784
4as na darenieto 19:00.Ne znam kakav drug dokument da predstavq. :?:
Za o6te po golqma dostovernost prilagam teksta na SMS, koito polu4ih ot SOS detski seli6ta:
" Va6ata pomo6t 6te podpomogne 4 socialni proekta.M-tel 6te udvoi darenata ot vas suma ot 50 st.Blagodarim"
Nadqvam se, 4e tova e dostata4no dokazatelstvo za darenie. :)
military
Младши потребител

Re: Спешна помощ

Мнениеот Ntriple » 18 Ное 2008, 22:34

Не ми стана ясно как така "На военнослужещ впоследствие му признават още 1 година и 5 месеца от обучението му във военното училище". Кой му признава, на какво основание?
Ntriple
Младши потребител

Otgovor

Мнениеот military » 18 Ное 2008, 23:08

Признават му в последствие трудовия стаж на база МЗ ОХ- 486 от 1996 г.,която между другото търся от няколко дена и не мога да я открия.
military
Младши потребител

Re: На военнослужещ впоследствие му признават още 1 г. и 5 м.

Мнениеот Melly » 20 Ное 2008, 02:50

На военнослужещ впоследствие му признават още 1 година и 5 месеца от обучението му във военното училище.Военнослужещият е с чин капитан и общото прослужено време от завършването му е 12 години.Признатият допълнителен стаж не е отразен в трудовата му и пеннсионна книжка.Съгласно чл.225 ал.1 от ЗОВС на военнослужещите се заплаща допълнително възнаграждение за прослужено време в размер на 2% за всяка година, но не повече от общо 40%.
Получава се така,че допълнителното възнаграждение към новите 1 година и 5 месеца не се изплаща вече няколко месеца от признаването му.

За да е признато времето, през което лицето е било на обучение във висше военно у-ще, следва да е налице документ, удостоверяващ този факт. А след като твърдите, че основанието за признаване на този период за трудов стаж е този акт МЗ ОХ- 486 от 1996 г, би следвало да се снабдите от военното у-ще с Удостоверение Обр. УП-2 и да го приложите към пенсонната преписка, за да бъде преизчислен размерът на пенсията.
Времето до 2000 (мисля, но не се ангажирам за точност на годината) се зачита и за осигурителен стаж.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот military » 21 Ное 2008, 20:22

Благодаря Melly, за съвета ще се опитам да намеря образеца.Ако можеш да ми намериш и министерската заповед, и да ми я пратиш ще ти бъда задължен. :wink:
military
Младши потребител

Re: На военнослужещ впоследствие му признават още 1 г. и 5 м.

Мнениеот Melly » 22 Ное 2008, 02:22

Нищо не ми дължите Мilitary,
За мен е достатъчно, че сте проявил съпричастност към нашия проект и сте дарили частичка от ШАНСА НА ЕДНО ДЕТЕ - това са нашите деца!

Ако може да дадете малко разяснения от тази заповед, можем и да я открием.
Желанието е налице, друг е въпросът за възможността.

Здраве, радост и късмет!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Трудово право