начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

декларация??

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

декларация??

Мнениеот nnez1 » 07 Окт 2008, 23:08

Здравейте! Моето питане е следното: Работя в детска градина. С директорката имаме проблеми с изплащането на заплатите. С колеги писахме жалба до Столична община. В момента директорката се страхува от проверки. Днес ни накара да подпишем декларация за фирмена тайна, в която пише че нямаме право да се оплакваме, а първо трябва да я уведомим нея. Ако нарушим декларацията може да ни промени трудовия договор. Аз лично съм на постоянен. Когато й поисках и за мен копие от декларацията отказа с мотива, че не иска да си правя консултация. Моля да ми отговорите до колко е законно да ни кара да подписваме такива декларации?
nnez1
Младши потребител

Re: декларация??

Мнениеот drill » 08 Окт 2008, 13:59

Според мен принципала на тази детска градина е Столичната община. А директорката не може да ви задължи да не давате информация на Принципала.
Не е лошо да поместиш текста на декарацията тук! Или да дадеш повече информация за съдържанието. И как ще декларираш, че няма да се оплакваш! Ами ако има нередност, например директорката бие деца??? ПРИМЕРНО??? Длъжна си да подадеш информация! Нали?

При всичи положения според мен не е нормално да ви принуждава да подписвате такава декларация. Най-малкото считам, че тя е нищожна!

Но аз не съм юрист! И е по-добре да се консултираш с такъв, колкот може по-скоро!
drill
Младши потребител

Мнениеот Melly » 08 Окт 2008, 14:11

Здравейте Nnez1,

А сега - вървете при адвокат!

Всичко останало е споделени приказки и мнения всякакви.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот laridii » 08 Окт 2008, 15:18

Това са глупости, каква фирмена тайна, това е детска градина. Тези декларации са жалки даскалски опити на вашата директорка да налага авторитаризъм, тя сигурно много американски фирми е гледала, да, ама не - шефа е кмета. Няма как да Ви промени договора от безсрочен на срочен, освен ако Вие не се съгласите, тъжното обаче е, че има доста ваши колежки, които биха се вързали на мениджърските напъни на директорката.
laridii
Потребител

Мнениеот nnez1 » 08 Окт 2008, 19:50

проблема възникна,защото ни задържаше пари и ние с още една колежка се оплакахме в Столична община. И тя иска заради нас да накара цялата градина да подпише декларация по чл.126 от КТ(за фирмена тайна). И в нея е сложила точка че трябва да спазваме йерархията,и да не пишем ако не мине първо през нея. Ако я нарушим щяло да последва промяна на трудовия договор(и това го е включила в декларацията).
nnez1
Младши потребител

Мнениеот bobsana1 » 08 Окт 2008, 21:04

Никой не може да ви задължи да подпишете такава декларация. Това е своеволие от страна на директорката. Детската градина е на бюджетна издръжка и се явява второстепенен разпоредител с парите, отпуснати от съответната община. Отделно тази декларация няма никаква стойност и ще доведе до едно голямо нищо.
bobsana1
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 09 Окт 2008, 09:48

Правилно Ви казва bobsana1, че това е правно нищо. Така че и да го подпишете , пак може да си се жалвате , където Вие решите. Не може едностранно да променя договора Ви. А пък Вие , ако сте решили я подпишете и занесете едно копие в Общината и едно в Инспекцията по труда.
sunrise
Активен потребител

Назад към Трудово право