начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Договор по чл 70 (1) във връзка с чл 68 1 (1)

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор по чл 70 (1) във връзка с чл 68 1 (1)

Мнениеот nkostova » 18 Авг 2008, 02:04

Назначена съм по чл.70 (1) във връзка с чл. 68, ал.1, т.1 за срок от 5 месеца. Този срок отдавна изтече - днес е 17. 08 2008. Не са ми връчили никакво предизвестие, нито заповед за освобождаване. Работя си и ми изплащат редовно заплата. Това значи ли, че договорът ми се е превърнал в постоянен? Колежката, която замествам, е в неплатен отпуск за 1 година, считано от 17. 1. 2008. Учител съм.
Последна промяна nkostova на 18 Авг 2008, 12:07, променена общо 1 път
nkostova
Нов потребител

Мнениеот portokal » 18 Авг 2008, 06:14

Договорът Ви е станал окончателен, т.е. вече не сте в срок за изпитване, но не и "постоянен", ако под постоянен имате предвид безсрочен. Остава си срочен, по заместване, до завръщането на колежката Ви. Затова е написано, че е във връзка с чл. 68, ал. 1 (т. 3 би трябвало да е, вероятно нещо са смесили срока за изпитване и срока по 68, ал. 1, т. 1), а не с чл. 67.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Трудово право