начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Напускане на работа по чл. 327 т.2 от КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Напускане на работа по чл. 327 т.2 от КТ

Мнениеот giorgo77 » 23 Юли 2008, 18:10

Здравейте,
Интересувам се при какво забавяне на заплатата мога да напусна по чл. 327 т.2 без предизвестие? Мисля от 01.08 да си подам молба за напускане, тъй като от 01.09 ще съм назначен на друга работа в друго предприятие си мисля, да напусна по въпросния член, ако не изплатят заплатата ми за 06 м. до тогава и даже да получа още една брутна заплата. Не знам само при това едномесечно прекъсване дали ще ми се запазят класовете за прослужено време или вече се губят при смяна на работата.
giorgo77
Нов потребител

Мнениеот doxa » 24 Юли 2008, 01:00

1/KT "работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване"- достатъчно е забавяне от един ден, както на авансовото заплащане, така и на окончателното. Но, ако имаме хипотезата на Чл. 245 КТ (При добросъвестно изпълнение на трудовите задължения на работника или служителя се гарантира изплащането на трудово възнаграждение в размер 60 на сто от брутното му трудово възнаграждение, но не по-малко от минималната работна заплата за страната. Разликата до пълния размер на трудовото възнаграждение остава изискуема и се изплаща допълнително заедно със законната лихва.), Вие не може да използвате чл. 327 т.2.

2/Прекратяването на ТПО по чл. 327 т.2 (без предизвестие) става с Заявление отправено до Работодателя, а не с Молба!
Аватар
doxa
Потребител

Назад към Трудово право