Zdraveite!Na 22.05.2008,otidoh v edna firma da pitam za rabota.na 23.05 mi se obadiha i me pokaniha da zapo4na.az uvedomih predishniq mi rabotodatel za tova,no mu zaqvih 4e otkazvam da rabotq predizvestie i 4e napuskam.vav firmata,koqto napusnah imam po dogovor 7 meseca i 15 dni.vaprosa mi e sledniq:Imam li pravo da mi bade izplaten godishen otpusk,tai kato rabotodatelqt mi kaza,4e nqmam 8 meseca i ne mi se polaga izplashtane?dokolkoto znam do 8 meseca nqmam pravo da polzvam otpusk,no bi trqbvalo pri napuskane da mi bade izplatena opredelaena suma.Blagodarq Vi predvaritelno!p.s.roverih si osigurovkite v NOI,no za mesec mai nqmam platena osigurovka.az li trqbva da si platq ili bivshiq mi rabotodatel,sled kato po trudovata knijka se vodq do 19.05.2008 na rabota(daje mi e pisano sas zadna data napuskaneto).ne sam mnogo naqsno,no mai e narushil zakona otvsqkade!Blagodarq!
Здравейте!На 22.05.2008,отидох в една фирма да питам за работа.на 23.05 ми се обадиха и ме поканиха да започна.аз уведомих предишния ми работодател за това,но му заявих че отказвам да работя предизвестие и че напускам.във фирмата,която напуснах имам по договор 7 месеца и 15 дни.въпроса ми е следния:Имам ли право да ми бъде изплатен годишен отпуск,тъй като работодателят ми каза,че нямам 8 месеца и не ми се полага изплащане?доколкото знам до 8 месеца нямам право да ползвам отпуск,но би трябвало при напускане да ми бъде изплатена определаена сума.Благодаря Ви предварително!p.с.:Проверих си осигуровките в НОЙ,но за месец май нямам платена осигуровка.аз ли трябва да си платя или бившия ми работодател,след като по трудовата книжка се водя до 19.05.2008 на работа(даже ми е писано със задна дата напускането).не съм много наясно,но май е нарушил закона отвсякъде!Благодаря!
автоматична крилизация http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
авторът та темата се приканва за в бъдеще да пише на кирилица или при обективна невъзможност да ползва подобни кирилизатори. Последващо мнение на латиница ще бъде изтрито без оглед на съдържанието!
hasplu
- Дата и час: 28 Ное 2024, 23:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изплащане на отпуск при напускане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
отговор
Здравейте,
След като е прекратено трудовото Ви правоотношение, то Вие дори и да нямате право да позлвате ПГО /платен годишен отпуск, работодателят следва да начисли и изплати обезщетение за неизползвания размер. В този случай, следва да му изпратите покана да ви изплати тази сума като дадете подходящ срок - две три седмици. Ако не плати - тогава трябва да ангажирате колега адвокат, който практикува в областта на трудовото право да за заведете иск пред съда. Имате възможност да сторите това в 3 годишен срок. Работодателят е задължен да ви осигурява за всички рискове. Това е негово задължение съгласно КТ. Това трябва да извърши за дните, оито сте били на работа през м. май. ако не го е направил, можете да подадете жалба до Областната инспекция по труда.
УСПЕХ!
След като е прекратено трудовото Ви правоотношение, то Вие дори и да нямате право да позлвате ПГО /платен годишен отпуск, работодателят следва да начисли и изплати обезщетение за неизползвания размер. В този случай, следва да му изпратите покана да ви изплати тази сума като дадете подходящ срок - две три седмици. Ако не плати - тогава трябва да ангажирате колега адвокат, който практикува в областта на трудовото право да за заведете иск пред съда. Имате възможност да сторите това в 3 годишен срок. Работодателят е задължен да ви осигурява за всички рискове. Това е негово задължение съгласно КТ. Това трябва да извърши за дните, оито сте били на работа през м. май. ако не го е направил, можете да подадете жалба до Областната инспекция по труда.
УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|