начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Напускане на работа преди изтичане на срочен договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Напускане на работа преди изтичане на срочен договор

Мнениеот Carissima » 24 Май 2008, 21:55

Здравейте!
Имам няколко въпроса, ще се радвам ако някой ми помогне.Работя във фирма, в която на 30.07 правя 6 месеца.На 15.07 вземам заплатата си за предния месец и искам да напусна веднага без предизвестие.Въпроса ми е какво обезщетение им дължа при положение че по договор работя за минимална заплата, а всъщност получавам няколко пъти повече, и освен това има ли право работодателят да ми удържа за униформа. Мога ли да поставя като причина за напускане отказ на работодателя да ми даде платения и неплатения годишен отпуск (тази фирма не дава отпуски, изплаща ги при напускане), или някакъв вид медицинско че не мога да работя повече нощни смени защото това ми вреди на здравето.
Извинявам се ако съм прекалила с въпросите, но просто тази фирма прецаква всички напускащи (дори тези с предизвестие) и просто искам да се защитя от това евентуално.
Благодаря ви предварително!
Carissima
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 24 Май 2008, 22:38

Първо искам да Ви поздравя, че предварително искате да обсъдите действията си с компетентни хора (а не като повечето хора "след дъжд качулка"). Правилно постъпвате.
Второ - следва да знаете, че най-адекватна помощ бихте получили ако се консултирате с адвокат. Следва да знаете и че, за да осъществите плановете си (без да се получават "неочаквани" ситуации) следва документите Ви по напускането да се изготвят от адвокат.
Иначе принципно казано на "обикновен" език - ако напуснете "веднага" ще дължите обезщетение една заплата (тази, която е записана в договора) ... За униформа няма право да Ви удържа ...
inspectora
Активен потребител

Назад към Трудово право