По каква наредба или постановление се
определя работното време на лекарите в
болничните заведение- дежурствата в
празничните дни, както и разположенията?
Законосъобразна ли е издаването на
заповед за 24 -часово разположение 30 дни
в месеца или дори за 15 дни?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
работно време на лекарите в болниците
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
commander написа:А в трудовия договор какво е записано по въпроса ?
Няма как да гадаем...
Предполагам пита за ОПЛ... а те са на "доброволен" договор с касата
Мисля, че се има предвид това:
От НРД:
Чл. 115. (1) Всеки ОПЛ посочва в договора си с РЗОК свой заместник или заместници за случаите, когато не може да изпълнява лично задълженията си. Посоченият заместник или заместници представят писмена декларация за съгласие. Общопрактикуващият лекар предварително писмено уведомява директора на РЗОК за името на заместника, срока и мястото на заместване. Заместникът подготвя документацията по консултации и медико-диагностични изследвания.
(2) Общопрактикуващият лекар и заместникът/заместниците му могат да представят в РЗОК договор за заместване за условията, при които се извършва заместването - срок, място, разплащателна сметка, помощен персонал и др., който се приподписва от директора на РЗОК.
(3) При липса на договор за заместване посоченият по реда на ал. 1 заместник встъпва в правата на титуляря, като титулярят писмено уведомява съответната РЗОК. В този случай РЗОК заплаща по сметката на титуляря на практиката.
(4) Лицата, определени за заместници, трябва да притежават съответната правоспособност и да са вписани в съответния регистър по Закона за съсловните организации на лекарите и стоматолозите (ЗСОЛС).
(5) В срока на заместване заместникът има всички права и задължения на титуляря на практиката, попълва всички документи с личните си данни (УИН и трите имена) и УИН на титуляря, подписва ги и подпечатва с личния си печат. Във всички случаи се вписва регистрационният номер на практиката на замествания ОПЛ.
(6) Срокът на заместване не може да бъде по-дълъг от срока на действие на договора на титуляря на практиката с НЗОК.
Изводът => ако нямаш заместник си 24/7/365
- gery
- Потребител
работно време на лекарите в болниците
Не става въпрос за т.нар семейни лекари, където нещата се уреждат с договор към касата. Става въпрос за специалистите- невролози, очни лекари, хирурзи и др. от БОЛНИЧНАТА ПОМОЩ.
В трудовия ми договор пише, че съм на осемчасов работен ден. Нищо не се споменава за дежурства на разположение.
В трудовия ми договор пише, че съм на осемчасов работен ден. Нищо не се споменава за дежурства на разположение.
- yaneva
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|