Здравейте, бях на интервю, одобрен кандидат съм и ми се оадиха, че започвам работа. След седем дни ми се обадиха отново и ми казаха , че няма да мога да започна работа поради това , че съм със сръбско гражданство. Това действително е така, имам документ че съм от български произход.
Желая да ВИ попитам има ли възможност все пак да започна раоботата? или ако има забранителен режим за чужденци може ли да уредя документите за 10 дни?
Приемам всички съвети и предварително благодаря.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 04:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли съвет?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Прочетох наредбa и това, че имам разрешение за постоянно пребиваване означава ли, че нямам нужда от разрешение за работа или аз не съм разбрал правилно съответната разпоредба на закона?
-
alexandar25 - Потребител
Ако Вашето разрешително за пребиваване е издадено на някое от основанията от. чл.чл.24, ал.1 от Закона за чужденците в Ребублика България, не ви се издава разрешително за работа. НО разрешението за постоанно пребиваване Ви дава право да работите на територията на Р България и нокой няма право да отказва да Ви наеме на работа поради това, че сте чужд гражданин.
- ivankavrakov
- Потребител
Благодаря. Разрешителното за пребиваване ми е за постоянно. Издадено ми е на основание по скоро на чл.25, ал. 1 от посочения Закон. Аз съм лице от български произход - признато с Удостоверение от Агенцията за българите в чужбина. После нотариус ми изготви една Декларация, подадоха се документи в МВР и сега разрешението за пребиваване е факт. Опитах се да обясня това и на госпожата от човешки ресурси на фирмата, но тя ми отговори, че няма как да стане. За длъжността не се изисква Бг гражданство предвидено с отделен закон.
-
alexandar25 - Потребител
Лице от БГ произход и лице с БГ гражданство са две различни неща!
Щом има изискване за работата лицето да е с БГ гражданство ... това, че има БГ произход, постоянно пребиваване и т.н. ... не Ви ползва ...
Щом има изискване за работата лицето да е с БГ гражданство ... това, че има БГ произход, постоянно пребиваване и т.н. ... не Ви ползва ...
- inspectora
- Активен потребител
alexandar25 написа:Благодаря за отговора и на Вас, но длъжността си е най обикновенна и НЕ се изисква БГ грежданство/
В такъв случай не се помайвайте, а отивайте при адвокат ... трябва да се видят документите!
(на 2-рия въпрос - БГ гражданство за 10 дни... няма стане - поне месец-два мисля)
- inspectora
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|