начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Моля ви за помощ за бременна с близнаци

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля ви за помощ за бременна с близнаци

Мнениеот anni99 » 02 Апр 2008, 09:42

Работя в частна фирма която не си е плащала осигуровките в НОИ. В началото на бременноста си казах на шефа че съм бременна най коректно за да ми намери заместник. Питах го ще има ли проблем за болничните и майчинството и той ми каза че няма да има. В един момент обаче когато започнах да излизам в болнични се оказа че има проблеми защото НОИ не ги изплаща. А не ги изплаща защото работодателя ми не ги прдставя. Т.е. сега се оказа че аз хем съм в болнични според лекарите а според моя шеф съм на работа( пуска декларация 1 според която аз съм на пълен работен месец). В НОИ ми казаха че трябва да го заставя да ми вземе болничните ( чийто оригинали сега са си в мен) чрез нотариална покана. Досега съм питала поне 10 нотариуса но никой от тях не иска да се занимава. Може ли някои да ми помогне.
Извинявайте че съм толкова многословна но цялата ситуация е толкова абсурдна сега ще се окаже, че ще съм без майчинство.
anni99
Нов потребител

Мнениеот anni99 » 02 Апр 2008, 16:22

Няма ли кой да ми помогне. Става въпрос за изготвяне на нотариална покана или да ми даде някакъв образец да се опитам да я напиша сама.
anni99
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 02 Апр 2008, 16:32

anni99 написа:Няма ли кой да ми помогне.

Вижте, нотариална покана няма как да напишем тук ... не е колегиално и да Ви насочваме към нотариус, който да Ви свърши работата ... (с връчването имам предвид) ... не съм и сигурен доколко една покана би свършила работа (при все че съвета са Ви го дали от НОИ) ...

При цялата ми добронамереност към Вас (като бъдеща майка на близнаци) ще Ви посъветвам да потърсите услугите на адвокат!
inspectora
Активен потребител

Мнениеот jojobba » 02 Апр 2008, 16:32

Обърнете се към адвокат! Има и други начини за изпращане на писмо, с който да удостоверите и съдържанието!
В кой град се намирате?
jojobba
Младши потребител

Мнениеот anni99 » 03 Апр 2008, 11:44

Благодаря на всички които са ми писали.
Първото нещо което направих е да отида при нотариус и то не при един а при няколко. Понеже всичките ми отказвах че не пишат покани затова се обърнах към този форум за помощ, евентуално дали някои знае (естествено срещу заплащане). Е намерих си сама адвокат който да ми я напише.
anni99
Нов потребител

Мнениеот donna » 03 Апр 2008, 13:15

anni99 написа:Благодаря на всички които са ми писали.
Първото нещо което направих е да отида при нотариус и то не при един а при няколко. Понеже всичките ми отказвах че не пишат покани затова се обърнах към този форум за помощ, евентуално дали някои знае (естествено срещу заплащане). Е намерих си сама адвокат който да ми я напише.

Госпожо в случая се постъпва по следният начин: Изпращате телепоща с известие за получаване /някогашната телеграма/ в която казвате ,че изпращате въпросните болнични с БУЛПОСТ .
Няма проблем правено е неведнъж ,сработва .
Ако откаже да ги получи имате доказателства за това ,пишете една жалба до НОИ прилагате доказателствата НОИ трябва да проверят случая и да вземат необходимите мерки.
Успех!
donna
Старши потребител

Мнениеот rts » 03 Апр 2008, 16:16

Това, че сте си намерили колега да Ви напише нотариалната покана е добре, но ще намерите ли нотариус, който да я връчи ?
По-добре да послушате съвета на колежката Донна.
rts
Активен потребител

Мнениеот karelia79 » 03 Апр 2008, 16:58

по-лесно ще е да подадете жалба в Инспекцията по труда. Те много ще се зарадват да напишат акт на работодателя ви...
karelia79
Потребител

Мнениеот rts » 03 Апр 2008, 18:48

Карелия, жалбата трябва да е до НОИ, а не до Инспекцията по труда - но преди това жената трябва да си подсигури доказателства, че е искала да предаде болничните, а от фирмата са отказали да ги приемат.
rts
Активен потребител

Мнениеот donna » 04 Апр 2008, 08:22

Работодателят и отказва да приеми болничните ,защото не е плащал осигуровки , но тя да прати болничните листи както и обяснихме.Платени или не осигуровките ,обезщетението се дължи и НОИ следва да го плати...въпреки ,че мн. пъти отказват поради неплатени осигуровки.
Ако се стигне до там вариянта е жалби съд и т.н...не е приятно ,но ...
donna
Старши потребител

Назад към Трудово право