начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Спешна нужда от съвет

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешна нужда от съвет

Мнениеот kosi98 » 03 Мар 2008, 23:53

Случая е следния Работя за едни фесове в бутилиращо предприятие като оператор на машина Началника ми нареди да участвам в монтажа на нова поточна линя и машина при пуска на машината която пълни 20 литрови туби ми нареди да седя на линята и да ги свалям от нея на което аз му заявих че това първо не ми е работа второ няма да го върша за заплащането /15лв/ защото не съм си намерил здравето на пътя на което тои отговори че по добре да не му идваме повече на работа визираики и колегите които също му отказаха На следващия ден ни каза да ходим да си пуснем молби за напускане Което ние не направихме Даите съвет как да процедираме в случая Имам намерение и да ги съдя затова че по договор се водя на 200 лева а през времето на работа в скапаната им фирма са ми изплащали заплати от типа на 40 лева Да не говорим че обещаното беще 350+път и храна но ми беше изплатено само първия месец
kosi98
Младши потребител

Re: Спешна нужда от съвет

Мнениеот donna » 04 Мар 2008, 00:19

Кви двеста лева ,на какво работно време се водиш ...МРЗ е 220 лв ,я пиши една жалба до инспекцията по труда.
donna
Старши потребител

в договора ми които беше по чл 70 ал1

Мнениеот kosi98 » 04 Мар 2008, 00:29

в договора ми които беше по чл 70 ал1 така пише казвам беше защото нов не съм виждал а доколкото знам този е важил 6 месеца и е требвало да мине в постоянен Иначе се водя на двусменен режим на работа по 8 часа Аз и трудовата книжка не съм си виждал откакто им я дадох което също май е нарушеение
kosi98
Младши потребител

развитие

Мнениеот kosi98 » 04 Мар 2008, 18:49

Днес ходихме до фирмата шефа от вратата ни каза да ходим да си пуснем молби/имаики предвит по взаимно съгласие/ на което ние му отговорихме че си носим готови но по чл. 327, т. 2 от КТ и че ще си търсим правата в съда за неисплатени пари.На което тои ни вика/ вие какво искате да не работите и да ви се плаща ли/Ние му казахме че искаме да ни се плати само полагащото се а имено разликата между това което сме взели и това което ни се полага по договор и че предлагаме да се решат нещата още сега за да не ходим до съда защото в противен случаи ще трябва да сезираме доста институции и някои медии с което тотално го запалихме. Пратини в другата стая да си подаваме молбите и там стана интересно.Мацката ето изпълнява ролята на счетоводителка търси търси некаква книга накрая измъкна и написа на молбите ни с молив на тримата номера от 1-3 за входящи без да сложи печат ние се върнахме и я накарахме да сложи такъв.
След това отитохме до Инспекцията по труда и разказахме на един служител за всичко което са нарушили тои си записа имената и името и телефона на фирамата и каза че щял да ги посети през другата седмица че сега щел да ходи до друго населено място.
След обяд получихме обаждане от фирмата по точно то счетоводителката че била згрешила молбите ни по точно номерата и ако можем да идем да ги преправи та въпроса ми е правилно ли процедирахме и дали не играят някъкъв номер с уж згрешените входящи номера ако може даите съвет Ходихме да потърсим адвокат но единия с сигорност които съм ползвал и знам че е добър е близък с шефа а другата жена специялист по тези въпроси не беше в офиса си така че ако може даите идея да ходим ли до фирмата или да предприемем нещо друго
kosi98
Младши потребител

Мнениеот monteskio » 04 Мар 2008, 21:15

Здравейте,

Ако ни посочите от кой град сте може да Ви насочим към колега, който практикува в тази област - Трудово право и който да защити Вашите интереси по най-добър начин. Наистина случая е комплициран и се нуждаете от компетентна правна помощ.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот kosi98 » 04 Мар 2008, 23:17

от берковица сме
kosi98
Младши потребител

Мнениеот tati_go » 07 Мар 2008, 23:17

В инспекцията по труда не говорете да ви слушат, да си записват, да ви обещават следващата седмица, а напишета жалба, която подайте с входящ номер. Следва задължителна проверка, констатации, актове, акосе установи вина и предписания на работодателя.
Аватар
tati_go
Потребител

Назад към Трудово право