начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

моля за съвет

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за съвет

Мнениеот diamonde » 03 Мар 2008, 11:52

Работя в чуждестранна фирма близо две години,за целия този период фирмата не ме е осигурявала,до месец октомври фирмата е подавала информация в НОИ,но не са внасяни никакви суми за осигуровки,а след октомври не е и подавана информация за служителите.Както и да е,желанието ми е да напусна веднага,в право ли съм да напусна без предизвестие,което по договор е един месец и мога ли да си получа неползван платен отпуск в рамките на 20 дни?
diamonde
Нов потребител

Мнениеот diamonde » 03 Мар 2008, 19:59

Отскоро съм потребител във форума,въпросния цитат поместен по-горе е във връзка с въпрос зададен от моята приятелка,относно ситуацията около мен съм решил да напиша уведомление до управителя на фирмата и да заявя ,че не мога да продължа да работя във фирмата и според КТ чл 327 ал.2 съм в правото си,все пак става въпрос за 2 години невнасяни осигуровки.Ще бъда благодарен ако някой е изпадал в подобна ситуация и сподели своя опит.
diamonde
Нов потребител

Мнениеот teodora_koleva » 04 Мар 2008, 19:00

Може да прекратите трудовото си правоотношение без да отправяте необходимото предизвестие. Погледнете си КТ - прекратяване на трудовия договор от работника без предизвестие.
Успех!
teodora_koleva
Младши потребител

Назад към Трудово право