- Дата и час: 28 Ное 2024, 18:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ако напусна преди изтичането на договора
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
ако напусна преди изтичането на договора
Здравейте, аз имам следния въпрос.Работя във фирма с която сам подписал договор за 5 години,изминаха три години и искам да напускам, но колега напусна и искат да го съдят шефовете,защото не е изпълнил договора си.Даже предизвестието в тая фирма е 3 месеца,не един.Пращали са ме на обучение.Дали може да ме съдят? Ако някой може да ми помогне, предварително мерси...
- Lashkov
- Нов потребител
Моля уточнете сключеният между Вас и фирмата трудов договор какви клаузи съдържа относно обучението Ви и задължението за работа не по-малко от 5 години.
Да-вероятно колегата Ви не е изпълнил поето задължение по договора и с основание му е спретнато гражданско дело за неизпълнение по ЗЗД.И какво може да постанови съда:Изплащане на обезщетение за неизпълнение в размера на неотработения срок,както и възстановяване средствата за обучение ,а също и направените по делото съдебни разноски /в т.ч и адвокатски хонорар/.
Да-вероятно колегата Ви не е изпълнил поето задължение по договора и с основание му е спретнато гражданско дело за неизпълнение по ЗЗД.И какво може да постанови съда:Изплащане на обезщетение за неизпълнение в размера на неотработения срок,както и възстановяване средствата за обучение ,а също и направените по делото съдебни разноски /в т.ч и адвокатски хонорар/.
- sarbijanac
- Активен потребител
На един познат му предлагат трудов договор за срок от една година,като работодателя желае да се запише в трудовия договоро,че в случай на преждевременно напускане от страна на работника,то той ще дължи всички изплатени му до момента възнаграждения.
- mariyangg
- Младши потребител
Благодаря че се отзовахте толкова скоро...в договора ми пише че са длъжен да изпълнявам нарежданията на президента,нямам право на други договори и нямам право да извършвам същата дейност извън фирмата, но с черни букви пише че се задължавам да работя минимум 5 календарни години и ако прекратя аз договора нямам право да изпълнявам каквато и да е длъжност или подписвам всякакви договори с други работодатели три години след напускането ми,предизвестието е три месеца.
Ако напусна и започна същата дейност обаче работя сам за себе си пак ли ще ме съдят? мерси предварително
Ако напусна и започна същата дейност обаче работя сам за себе си пак ли ще ме съдят? мерси предварително
- Lashkov
- Нов потребител
а и за обучението нищо не се посочва в договора,на един нов колега пише че се задължава да плати разходите по транспорта и обучението в троен размер,но в моя договор това го няма.
- Lashkov
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|