начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

въпрос от трудовото право

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос от трудовото право

Мнениеот Deqnov » 23 Ное 2007, 15:07

Моля ако е възможно да помогнете с отговор на въпрос на моя приятелка. Ще ви бъда задължен.

Майка съм на 1 дете. В момента във фирмата се правят съкращения, но не се закрива длъжността, на която съм, както и цялата длъжност на фирмата. Имат ли право да ме съкратят след като съм самотен родител?
Зоя
Deqnov
Младши потребител

Мнениеот bonbonche » 23 Ное 2007, 15:34

На поставеният въпрос отговора е - да, могат да Ви съкратят, т.к. самотните родители не попадат под специалната закрила предвидена в КТ. ...Другото не успях да разгадая :oops: , а именно:" В момента във фирмата се правят съкращения, но не се закрива длъжността, на която съм, както и цялата длъжност на фирмата". :shock:
bonbonche
Младши потребител

Назад към Трудово право