начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Бременност и майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бременност и майчинство

Мнениеот bene66 » 16 Ное 2007, 13:29

За последен път съм работила до края на април месец тази година. Забременях през септември месец. В момента не работя, но въпроса ми е ако започна работа преди да изляза по майчинство колко месеца трябва да съм работила? Също така ме интересува ще получавам ли някакви пари след като родя, ако не започна работа? Имам трудов стаж над 10 години.
Благодаря!
bene66
Нов потребител

Мнениеот genius75 » 16 Ное 2007, 16:40

Не знам, що си губиш времето да пишеш тук...
Ще почна от края...
Колко трудов стаж имаш в случая не ти помага особено. За да имаш право на обезщетения при отпуск за бременност и раждане и респективно - за отглеждане на дете до 2-год.възраст трябва да си в трудово правоотношение. Ако не- в ДСП - до 1 година на детето ще получаваш соц.помощ в размер около 120 лв, мисля беше.
по първия въпрос - попитай РУСО (ТП на НОИ) не съм много сигурен, върти ми се нещо, но по-добре им се обади по телефона.
Ако имаш подръка СИЕЛА виж в КСО към чл.48 или чл.48а беше. Абе някакви 6 месеца ми се върти, но не съм сигурен. Може някой колега да е по-контретен от мене.Сори!
genius75
Потребител

Мнениеот bene66 » 16 Ное 2007, 16:48

Благодаря за отговора.
bene66
Нов потребител

Мнениеот didito » 16 Ное 2007, 23:03

трябва да имате 6мес трудов стаж,независимо кога сте го придобила и ако искате да получавате по- голямо майчинство- 90% от заплатата, в продължение на 9 месеца, трябва да сте се осигурявала през последните 6 месеца на по-висока заплата
didito
Младши потребител

Назад към Трудово право