начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

чл.327

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

чл.327

Мнениеот pi_radeva » 08 Ное 2007, 11:21

Работя във фирма,която редовно забавя трудовите ни възнаграждения с по няколко месеца.От началото на тази година фирмата сключи договор с банка ПИРЕОС за изплащане на заплатите ни чрез нея,като имаме право на овърдрафт.В момента фирмата ми дължи заплати за юли,август,септември и октомври,а аз съм теглила 1100 лв като овърдрафт,които се покриват от три мои заплати.Мога ли да напусна по чл.327 от КД,при положение,че от банката ми казват,че при напускане от фирмата аз дължа парите на банката,а не фирмата-фирмата ги дължи на мен.Договора между банката и фирмата не ни е известен.Предварително благодаря за отговора.
pi_radeva
Нов потребител

Мнениеот kavage » 08 Ное 2007, 12:15

да можете да напуснете без предизвестие, на основание чл.327, т.2 от КТ , също така имате право на обезщетение на основание чл.221, ал.1 от КТ

но за съжаление, вие сте длъжника по офърдрафта към банката и съответно лихвата по офърдрафта е за ваша сметка, а не за сметка на работодателя ви
kavage
Младши потребител

Назад към Трудово право