начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

проблем с предния ми работодател , как да постъпя ?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем с предния ми работодател , как да постъпя ?

Мнениеот helld » 27 Окт 2007, 22:45

ще карам по същество ...
проблема е следнияв в началото на 08.2007 подписах договор на основание чл.70 т.1 от КТ
вътре пише така..

" Срокът на предизвестието при прекратяване на трудовия договор е еднакъв и за двете страни и е в размер на 30.00 дни. "

в края на 10.2007 подавам молба за напускане без да споменавам никакви членове и точки. със дата следващия ден, на следващия ден ми се издава документ
Заповед за прекратяване на трудов договор
на основание Чл. 325 т.1 от КТ

преди подаването на молбата за напускане ми беше обяснено че напускам без предизвестие няма да ми се плати заплатата за текущия месец.

дотук всичко ок , но заплатата се плаща на базата на изработеното предния месец и когато отивам да си искам възнаграждението за месец 09.2007 отказват да ми платят каквито и да било пари, защото съм напуснал.
отделно съм подписал 2 документа (от които нямам копие) , единия е за фирмена тайна , другия е за техниката за която отговарям докато съм на работа.
за тези 3 месеца, съм взел аванс на през 09.07 които ми е изваден от заплатата на края на месеца базирана на месец 08.07. както и на 10.07 , който трябваше да ми се вземе от заплатата която щях да получа на края на месеца която е на базата на изработеното през месец 09.07.

отделно ... парите които получавам като заплата се различават значително от тези които пише че получавам по договор. по договор имам фиксирана минимална работна заплата (180 лв.) , а те ми плащаха на час. за 1 месец излизаше 3 пъти по голяма сума.

интересъват ме няколко неща
как мога да си получа парите и мога ли въобще ?
могат ли да използват неправомерно въпросните 2 документа, т.е. да кажат че съм разкрил фирмена тайна или че съм взел нещо без да съм го правил ?
каде и как мога да се оплача и дали мога да очаквам резултат?
благодаря предварително на всички които биха могли да ми дадат компетентен отговор на въпросите.

едит:
това ми е първия трудов договор сключван някога.
helld
Нов потребител

Мнениеот helld » 28 Окт 2007, 13:08

а относно другите въпроси ?
helld
Нов потребител

Назад към Трудово право