От 7 години работя в Софийска фирма като продавач .Живея в град Бургас.От първи март 2001 година имам постоянен трудов договор .
Където е отразено,че работя в тази фирма.На 10 септември 2007г. получих анекс към договора ,че место работата ми е в град Бургас.Счетоводителя на фирмата ми каза ,че ще бъда съкратена от 1 ноември 2007 ,тъй като магазина в ,който работя не носи доходи на работодателите.От 4 месеца не съм получавала стока и нямам физическа възможност да правя реален оборот.Част от стоката ми беше взета и занесена на друг магазин.В момента магазина е почти празен и аз връщам реални клиенти поради липса на основните артикули.Уведомена съм,че ще бъда съкратена и адвокатът на фирмата трябва да прецени по какъв начин ще стане това.Имам ли право на обезщетение за съркращение,мога ли да претендирам да отсана на работа?Какви са условията?През всичките тези години съм осигурявана върху 207 лв и 20 стотинки.ПОмогнете ми как да постъпя?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съкращение правомерно или не?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Ами какво да Ви кажа.Право на работодателя е да променя обема на работа и работните си места.
В случая попадате точно под тази хипотеза.Право на работодателя Ви е да прекрати трудовия договор с едномесемчно предизвестие.
Да-имате право на обезщетения:
- в размер на 1 брутна заплата;
- при неспазен срок на отправеното предизвестие за предстоящото прекратяване на трудовия договор- за времето на неспазения срок;
- за неизползван отпуск,пропорционално на неизползвания такъв.
Тъй като се съкращава единствена длъжност на това работно място работодателя Ви има право да предложи друга работа в рамките на неговото предприятие /фирма/,но не е задължен да прави подбор на персонала по смисъла на чл.329 от КТ.
В деня на освобождаването Ви от работа следва да си получите надлежно оформена и заверена трудова книжка.
Имате право на регистрация в Бюро по труда,докато си намерите нова работа.Оттам ще Ви се изплащат обезщетения в зависимост от трудовия ви стаж.
В случая попадате точно под тази хипотеза.Право на работодателя Ви е да прекрати трудовия договор с едномесемчно предизвестие.
Да-имате право на обезщетения:
- в размер на 1 брутна заплата;
- при неспазен срок на отправеното предизвестие за предстоящото прекратяване на трудовия договор- за времето на неспазения срок;
- за неизползван отпуск,пропорционално на неизползвания такъв.
Тъй като се съкращава единствена длъжност на това работно място работодателя Ви има право да предложи друга работа в рамките на неговото предприятие /фирма/,но не е задължен да прави подбор на персонала по смисъла на чл.329 от КТ.
В деня на освобождаването Ви от работа следва да си получите надлежно оформена и заверена трудова книжка.
Имате право на регистрация в Бюро по труда,докато си намерите нова работа.Оттам ще Ви се изплащат обезщетения в зависимост от трудовия ви стаж.
- sarbijanac
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|