Pri polojenie, 4e v trudovata mi knijka rabtodatelqt e vpisal, 4e mi e prekrateno trudovoto pravootno6enie po 4len 325t.1 ot KT, t.e po vzaimno suglasie, no mi be6e postaven ultimatum 4e 6te mi bude vru4ena edinstveno ako podpi6a dopulnitelna zapoved, glasq6ta, 4e``dogovora e prekraten po vzaimno suglasnie na osnovanie 4len 325 t.1 ot Kt``, no otdolu tekstut produljava s teksta: ``Liceto dulji obe6tetenie za nespazeno predizvestie po 4len 220 ot kT 22 dni``, ima li pravo na takova obe6tetenie ot moq strana, tui kato sum mu dala 7-dnevno predizvestie, koeto toi e podpisal. Predizvestieto mi e po vzaimno suglasie otnovo po 4len 325 t. 1ot KT.
Iskam da popitam ima li zakonova sila podpisanoto sporazumenie za nespazeno predizvestie ili protivore4i na zakona?
Blagodarq predvaritelno
- Дата и час: 28 Ное 2024, 15:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Molq za pomo6t otnosno napuskane na rabota
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Ами щом сте се съгласили взаимно, няма предизвестие, нито обезщетение за неспазването му. Ако нямаше съгласие на работодателя, тогава би дължало обезщетение liceto.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Toest nezavisimo 4e se podpisah na tova, koeto toi me zadulji, to nqma zakonova sila, taka i e vsu6tnost, za6toto za men e nedposustimo na 2 razli4ni reda da pi6e razli4ni ne6ta, t.e vednuj siprekratqvame vzaimootno6eniqta po vzaimno suglasie, a po-nadolu v teksta mi iztursva frazata 4e mu dulja obe6tetenie.
- trina6
- Нов потребител
и какво значи, че ви е задължил да подпишете?? и още повече след като сте подписали, малко късно е да се обръщате за съвет. по принцип първо трябваше да се консултирате с някой преди да подписвате каквото и да било. освен това връщането на трудовата книжка не може да се обвързва с каквито и да е били условия, работодателя не може да ви я задържа. Трябваше да го заплашите с Инспекцията по труда и да видим дали нямаше да запее друга песен.
- barri
- Потребител
Да, прав сте, трябваше да стане по-рано, но имаше куп други обстоятелства поради които нямаше как и кога да си разбера правата така, че той да не може да ме манипулира и да ми поставя условия. Значи аз преди да предприема каквото и да било, отидох при познати лица, за да получа съвет. Колкото до Инспекцията по труда, когато го заплаших ми отвърна, че бил коректен работодател и не се притеснява от никого Но тъй като всеки съвет никога не е гаранция , било то и компетентен, реших да се позаинтересувам тук при вас и благодаря на всички в този форум, които ми помогнаха.
Последна промяна trina6 на 18 Сеп 2007, 17:07, променена общо 1 път
- trina6
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|