Понеже работя "на норма"и при мен заплатата всеки месец е различна.Проблемът е следният:ще напускам с предизвестие,но няма да го отработя цялото(само около 2 седмици от един месец предизвестие)и ме вълнува какво обезщетение дължа на работодателя си?Иначе казано-брутното трудово възнаграждение е равно на:
1.заработката ми за месеца или
2.заработката ми за месеца+отпуск,болничен,клас и т.н.
Предварително благодаря на всеки(ако има такъв)дал мнение по темата!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 08:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
какво е брутно трудово възнаграждение?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Чл. 228. (1) от КТ - "Брутното трудово възнаграждение за определяне на обезщетенията по този раздел е полученото от работника или служителя брутно трудово възнаграждение за месеца, предхождащ месеца, в който е възникнало основанието за съответното обезщетение, или последното получено от работника или служителя месечно брутно трудово възнаграждение, доколкото друго не е предвидено" - така се определя размера на обезщетението за неспазено предизвестие. И тъй като смятате да не спазите само част от предизвестието си, то разделете полученото от Вас брутно възнаграждение за предходния месец на броя работни дни, които имате за предходния месец, за да получите размера на среднодневното си брутно възнаграждение, после го умножете по броя работни дни, които смятате да не изработите от предизвестието си, и ще видите размера на обезщететието, което ще дължите на работодателя си за неспазения срок на предизвестие.
- Geradim
- Младши потребител
легално определение на брутно трудово възнаграждение ще намерите в наредбата за структурата и организацията на работната заплата
- nat
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|