начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

напускане и неизползуван отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

напускане и неизползуван отпуск

Мнениеот dddnnnggg » 04 Юли 2007, 19:43

Здравейте,

Искам да напусна настоящата си работа и имам няколко неизползувани дни платен отпуск (6), всъщонст в момента съм в платен отпуск (8 дни, в момента тече първия), утре трябва да отида да им кажа, че ще напускам и се интересувам:

1. как да процедирам с неизползувания си отпуск?
2. имат ли право да прекратят настоящия ми отпуск (този, който ползувам в момента)?

Благодаря ви предварително!
dddnnnggg
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 04 Юли 2007, 20:28

Здравейте,

При прекратяване на трудовия Ви договор вие имате право да на обезщетение в случай, че е налице неизползван платен годишен отпуск. Работодателят Ви не може да прекрати ползваняи от Вас отпуск без основателни причини.

Повече относно процедурата за напускане и възможността за обезщетение за неизпозлван платен годишен отпуск, можете да прочетете тук: http://lex.bg/members/monteskio/

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот apk76 » 05 Юли 2007, 14:12

вижте чл. 172 - 178 КТ
apk76
apk76
Потребител

Назад към Трудово право