начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Работодател и синдикат

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работодател и синдикат

Мнениеот Nina_1 » 03 Юли 2007, 16:48

не знам дали правилно пускам темата тук, но случая е следния:
работя в компания, която следва да има представител в европейския работнически съвет на компанията-майка. По закон този представител следва да се избере от Общото събрание на пълномощниците на работниците или от ОС на синдикалната организация. В случая е налице синдикат, но прескачайки процедурата с Общото събрание председателят му се е самономинирал пред ЧР като представляващ работодателя. В резултат работодателя(изп.директори) е подписал някакво "МЕМО", че въпросното лице е представител на работниците в ЕРС.
Въпроса ми е как може да се спре действието на този документ и какво може да се предприеме. Ясно е че трябва да се свика ОС
Каква отговорност има/може да понесе работодателя, че е одобрил лице, което не е избрано по законния ред?
Дали можете да ме насочите към специализиран по темата юрист
Nina_1
Нов потребител

същия проблем

Мнениеот borini » 06 Яну 2008, 18:22

В предприятието където работя се получи същата ситуация!!!При нас разликата е че сме три синдиката и по същия начин от отдел "Човешки ресурси" си харесали председателя на единия синдикат и изп.директор го командирова,като представител на работниците.По-големия проблем е че другите два синдиката дори не бяхме уведомени и научихме това впоследствие!!!
borini
Младши потребител

Назад към Трудово право