Здравейте Всички!Моля за помощ и съвет!
Проблема е следният:Работя вече 2-ра година в голяма частна фирма.Болнични досега не съм ползвала.Внезапно се разболях от заболяване,което пречи на работата ми.Бях в болница,после на рехабилитация.Сега ЛКК ми дава 20 дни продължение на болничния,след което се връщам на работа.
От службата ме предупредиха,че когато се върна на работа,при първия наложил ми се болничен оттук нататък,ще бъда уволнена,когато той изтече.
Имам ли някаква законна защита в този случай?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Могат ли да ме уволнят и мога ли да оспоря това?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
По време на болничен не могат да ви уволнят (ако сте на постоянен договор или срокът на договора не е изтекъл). Оттам насетне-има различни основания за прекратяване на договора и Вашият шанс за защита зависи от основанието, на което конретно ще бъде прекратен Вашия договор. Засега дишайте спокойно.
- rts
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|