начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Признаване на стаж от чужбина?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Признаване на стаж от чужбина?

Мнениеот genius75 » 04 Май 2007, 16:46

Така ...
Доста оплетена история, но ... накратко.
Имам две трудови книжки, издадени от бившето ГДР. Трудовият ми стаж, трябва да се легализира. Особено осигурителният, защото той ще има значение при пенсиониране. Трудовият - не е чак толкова страшно ако не го легализирам, при условие че той ще има значение досежно само начисляването на клас. Та въпросът ми е - каква точно е процедурата? Към кой точно отдел на МТСП да се обърна и следва ли да превеждам трудовите се книжки?
Знам че има спогодба с СССР за признаване на осигурителния стаж, като Спогодбата е денонсирана през 2003 г., но не знам с ГДР има ли такава Спогодба?
genius75
Потребител

Re: Признаване на стаж от чужбина?

Мнениеот donna » 04 Май 2007, 17:00

genius75 написа:Така ...
Доста оплетена история, но ... накратко.
Имам две трудови книжки, издадени от бившето ГДР. Трудовият ми стаж, трябва да се легализира. Особено осигурителният, защото той ще има значение при пенсиониране. Трудовият - не е чак толкова страшно ако не го легализирам, при условие че той ще има значение досежно само начисляването на клас. Та въпросът ми е - каква точно е процедурата? Към кой точно отдел на МТСП да се обърна и следва ли да превеждам трудовите се книжки?
Знам че има спогодба с СССР за признаване на осигурителния стаж, като Спогодбата е денонсирана през 2003 г., но не знам с ГДР има ли такава Спогодба?

обърнете се към дирекция “Европейска интеграция и международни договори” на Националния осигурителен институт, където ще Ви информират относно процедурата за потвърждаване на стаж от бившата ГДР.
donna
Старши потребител

Мнениеот genius75 » 07 Май 2007, 15:55

Много благодаря, donna.
Честно казано, в тоя форум са много малко конкретните отговори като твоите, на които отговори да не се ядосаш като ги чете човек!
ПАК - МНОГО БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
genius75
Потребител

Назад към Трудово право