начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

МОЛБА ЗА СПЕШНА КОНСУЛТАЦИЯ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОЛБА ЗА СПЕШНА КОНСУЛТАЦИЯ

Мнениеот Евтимова » 30 Апр 2007, 17:04

Предприятието, в което работи мъжа ми, има нов собственик.
На всички работници и служители старата управа раздава молби за напускане на предприятието, които всички трябва да попълнят?!
Съпругът ми НЕ Е ПОПЪЛНИЛ молбата, тъй като е запознат с чл. 123 от КТ. В следствие на това, старият работодател всячески се опитва да го ПРИНУДИ да напусне.
От 01.05.2007 год. част от работниците, подали молба за напускане, ще продължат да работят в предприятието по чл. 70, ал.1 от КТ и чл.67, ал.2 от същия (в полза на работодателя).
Началник цеха, в който работи съпруга ми, му е звънила на мобилния телефон и му е заявила, ЧЕ УТРЕ / 01.05.2007 год./НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТ в предприятието, което работи, без да има издаден НИКАКЪВ ДОКУМЕНТ ( заповед за уволнение, преназначение, допълнително споразумение, анекс към трудов договор или друг).
Наясно сме, че това е противозаконно и опит да бъде дисциплинарно уволнен.
МОЛЯ НАСОЧЕТЕ МЕ КАК ТРЯБВА ДА ПОСТЪПИМ В СЛУЧАЯ!!!
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ
Евтимова

Мнениеот Гост » 30 Апр 2007, 17:21

Съпругът Ви ако утре е на работа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се яви.Нека при явяванетио си да има свидетел /колега/.

Ако не бъде допуснат да поиска предявяване на Заповед за недопускането,тъй като КТ задължава работодателя при недопускане да издаде мотивирана заповед.

На 02.05 - първия работен ден сигнализирайте Инспекцията по труда за противозаконното недопускане на работното място чрез жалба.

Ако недопускането се окаже постоянно - продължи и в следващите дни имате право и4 на иск пред Районния съд по бързото производство.Но предполагам,че до там нява да се стигне.

Успех !
Гост

Мнениеот Евтимова » 30 Апр 2007, 17:32

МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА БЪРЗАТА И КОМПЕТЕНТНА ПОМОЩ!
ЖЕЛАЯ ВИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ - ВИЕ И СЕМЕЙСТВОТО ВИ!
Евтимова

Назад към Трудово право