начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

временен трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

временен трудов договор

Мнениеот jivka_miteva » 13 Мар 2007, 20:52

Сключила съм трудов договор със срок за изпитване за 3 месеча, като срокът на предизвестието е в полза на работодателя и се определя съгласно чл.71 ал.1 оп чл.70 ал.1 от КТ.
Въпросът ми е следният : как мога да напусна работа възможно най-бързо без да има има последици /санкции/ за мен при положение, че съм подала вече предизвестие?
jivka_miteva
Нов потребител

Отговор

Мнениеот ppelev » 16 Мар 2007, 10:16

Доколкото разбрах срока за изпитване е уговорен в полза на работодателя Ви, т.е той може през тези 3 месеца да прекрати договора без писмена заповед или покана, а само устно.
Това, което ме интересува също е дали в трудовия договор е записано срок на предизвестие за Вас като работник.
ppelev
Нов потребител

Назад към Трудово право