начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

как да постъпя

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да постъпя

Мнениеот sashko_bg » 16 Фев 2007, 12:20

Напуснах работата си преди около месец, като трябваше да заплатя сума за закупен самолетен билет, които така и не използвах, плюс неустойката по този билет (знам че постъпих глупаво). След известно време, около 2 седмици върнаха сумата за билета на фирмата, но пък сега фирмата не ще да ги върне. Имам официален документ, че съм заплатил парите за билета на фирмата. Как да постъпя - нямам средства да ги съдя, може ли например да им изпратя официално писмо, с което ги моля, или ги приканвам да ми върнат сумата, и ако не го направят, какво пак да правя? И как да изглежда това писмо, горе долу? Благодаря ВИ за отговорите
sashko_bg
Нов потребител

Мнениеот tedi_2 » 16 Фев 2007, 12:28

Изпратете с обратна разписка или куриерска служба писмо-покана за плащане. В него опишете обстоятелствата, размера на сумата и посочете, че ще ви дължат лихви за забава при неплащане. Накрая напишете, че ако не ви платят в 7-дневен срок от получаването, ще търсите сумата по съдебен ред, като ще бъдат натоварени и с разноските по делото. Кохие от писмото си оставете за себе си и го съхранявайте с обратната разписка.
tedi_2
Потребител

Мнениеот tedi_2 » 16 Фев 2007, 16:49

Вярно, с нотариална покана е по-сигурно, но ще ви струва 30-50 лв. Аз бих ви посъветлвала да опитате първо с писмо - може и да платят доброволно. Ако не платят в посочения срок, тогава изпратете чрез нотариус нотариална покана.
tedi_2
Потребител

Назад към Трудово право