начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Трудово-правен въпрос...

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудово-правен въпрос...

Мнениеот dtBAD01 » 01 Фев 2007, 09:08

Здравейте,

След дълго ровене и търсене не стигнах до отговор на въпроса ми и реших да попитам:

Въпросът ми е свързан с допълнителното споразумение към трудовия договор, което гласи:

(3) Ако РАБОТНИКЪТ по зависещи от него причини не завърши обучението, или след като го е завършил, не постъпи на осигурената му работа или я напусне преди определения срок, то РАБОТНИКЪТ дължи обезщетение в размер на месечното трудово възнаграждение за месеците до края на срока на този договор.

т.е. длъжен ли съм да платя обезщетение, ако се реша да напусна ?

Ако е нужна повече информация това са линкове към пълните договори:

1. Трудови договри http://www.dtstyle.info/td/td.html

2. Допълнителното споразумение към трудовия договор http://www.dtstyle.info/td/td2.html

Благодарен съм на всякакви мнения и препоръки, тъй като наистина не се издържа вече при тези хора...
dtBAD01
Нов потребител

Мнениеот dtBAD01 » 03 Фев 2007, 18:23

Щом никой не може да ми отговори реших да си отговря сам .... :D и стигнах до поредната дилема:

Кое е по-важно допълнителното ми споразумение според, което ако напусна сега дължа около 2280 лв (190лв х 12 м.) или КТ чл. 232 ал. 3. който гласи :

Ако ученикът по неуважителни причини не завърши обучението или след като го е завършил, не постъпи на осигурената му от работодателя работа, или я напусне преди определения срок, дължи на работодателя обезщетение съответно на неизпълнението в размер, уговорен от страните, но не повече от трикратния размер на минималната месечна работна заплата, установена за страната.

Да не говорим че от 1м. заплата не съм виждал ... но това е друга тема.
dtBAD01
Нов потребител

Мнениеот Julyan » 03 Фев 2007, 19:15

Добре де, като не сте виждал от един месец заплата защо не използвате чл. 327, т.2 от КТ? Забавата от един месец в заплащането е достатъчна за да напуснете без предизвестие. Само напускането следва да е писмено. Когато сме правили такова прекратяване на трудовото правоотношение сме стигали дори връчването му с нотариална покана за по- голяма сигурност. Да не говорим, че при напускане на това основание работодателят продължава да Ви дължи неизплатеното трудово възнаграждение с лихви, както и допълнително обезщетение на основание чл. 221, ал.1/КТ- брутно трудово възнаграждение.
Julyan
Потребител

Назад към Трудово право