начало

Парламентът не успя и при шестия опит да си избере председател Парламентът не успя и при шестия опит да си избере председател

Трудово правни въпроси

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудово правни въпроси

Мнениеот matrici » 08 Яну 2007, 21:08

Работих като детска учителка,като бях назначена за една година.
В средата на месец септември,2006г. договорът ми изтече и не беше
подновен.На мястото,което освободих бе назначена друга колежка.
Аз отидох на борсата.В началото на м.ноември ме назначиха на работа
отново като детска учителка в друга детска градина, като заместник
за срок-6 месеца.
В края на 2006г. на учителите бяха дадени пари за закупуване на работно облекло по 160лв на човек,а след това и 13-та заплата.
На мен ми отказваха пари за работно облекло и 13-та заплата пора-
ди това,че работя в момента като заместник.
Въпросите ми са:
1.Имам ли право на парите за работно облекло и за 13-та заплата?
2.Ако имам право на тях,от къде трябва да ги получа-от градината,
в която работих една година-до средата на м. септември,или от тази,
в която работя сега?
matrici
Младши потребител

Мнениеот marter » 09 Яну 2007, 09:52

:wink: Работникът, при срочен трудов договор има същите права, както на безсрочен.
marter
Потребител

Мнениеот matrici » 10 Яну 2007, 19:53

marter написа::wink: Работникът, при срочен трудов договор има същите права, както на безсрочен.

Благодаря,но на втория въпрос не получих отговор.От старото ми работно място ми отговарят,че пари за работно облекло е получила
колежката, назначена на освободеното от мен място.От новото ми работно място пък казват,че нямам право на тези пари,тъй като съм била за времето от14.09.2006г. до04.11.2006г. на борсата и по този начин ми се прекъсвала работата.Затова аз не зная как да постъпя-получава се така,че ме въртят в омагьосан кръг.А става въпрос за около 180лв.,които за мен не са малко.Като компромисен вариант от новото работно място ми предлагат 8лв. за 13-та заплата за времето от 04.11.06г.до 31.12.06г. На колежките раздадоха по 100лв.Детски-
те градини,за които става въпрос са в една община и се управляват
от един отдел Образование.
matrici
Младши потребител

Назад към Трудово право