Здравейте и за много години!
Ще се опитам да представя проблемът си възможно най-сбито.
Започнах работа преди около месец и половина. Всички условия бяха на базата на 'устна договорка '. Три месечен учебен ( изпитателен ) срок, плаващо ( и съответно екстра некомфортно ) работно време, за възнаграждение изобщо не е говорено.
Преди около седмица се случиха събития ( от личен характер ), които ме подтикнаха да се откажа от мястото.
Дотук добре. Седалището на фирмата не е в градът, в който е местоработата ми. Обадих се и изявих желанието си да прекратя отношенията си с тях поради .... и изредих причините.
Искам да подчертая, че договор с въпросните не съм подписвала, не съм виждала дори. Но от офиса ми заявиха, че са ми пуснали договор и аз да си отивам на работа, докато те решат, че ще ме освободят. Как така? Законен ли е този договор при положение, че не съм подписвала нищичко с тях? Как да напусна по-скоро? Посъветвайте ме, моля ви!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 09:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Законен ли е този договор?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Niama takova neshto kato dogovor, koito ne si podpisla, ososbeno puk trudov, koito zaduljitelno triabva da e v pismena forma za validnost!tova im go kaji na tvoite rabotodateli,a su6to i 4e naemaneto po ustni ugovorki e administrativnonarushenie i zatova se nalagat globi.Sledvashtiat put budete po-vnimatelni!
- kreia
- Младши потребител
kreia написа:ososbeno puk trudov, koito zaduljitelno triabva da e v pismena forma za validnost!tova im go kaji na tvoite rabotodateli
Благодаря за бързият отговор !
Значи управителката ми казва така : " Ти договорът може да не си го подписала, но той е пуснат при нас и си тече! ". И аз ни в клин, ни в ръкав Как така? Ще пускат договор и той ще "затича" при положение, че една от страните дори не се е вяснала там?
- tazi_koiato
- Нов потребител
смешен договор
Ами дори и да ви викат на работа вие не ходете, договора е нищожен и няма да породи последици, единственото, което можете да направите е да отидете в Инспекцията по Труда и да подадете оплакване от тях. Вашият"работодател", вероятно е пуснал договора в НОИ за да ви осигуряват, но НОИ не са длъжни да следят за действителността му. НО виж Инспекцията по труда е длъжна да погледне. Вървете и ги накарайте те да се заемат. и УСПЕХ
- mashi_21
- Младши потребител
Сърдечно благодаря за оказаната помощ.
Надявам се този проблем да се разреши в най-кратък срок с благоприятен за мен резултат.
Поздрави.
Надявам се този проблем да се разреши в най-кратък срок с благоприятен за мен резултат.
Поздрави.
- tazi_koiato
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|