начало

Парламентът не успя и при шестия опит да си избере председател Парламентът не успя и при шестия опит да си избере председател

благодаря и моля ви помогнете ми

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

благодаря и моля ви помогнете ми

Мнениеот djydjak » 13 Дек 2006, 22:09

Благодаря за тези отговори които получих..
Но моля ви помогнете ми кажете ми според кодекса на труда може ли едноверменно да тече предизвестие за прекратяване на трудов договор който е по чл 328 т3 и платен годишен отпуск щом срока си остава отново 30 дни???
Багодаря...
djydjak
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 13 Дек 2006, 23:09

Здравейте,

При положение, че предизвестието за прекратяване на трудовия ви договор не е връчено, то срокът не е започнал да тече. В тази връзка, независимо по какъв начин сте узнали за това предивестие, ако този начин е различне от връчване, то няма действие спрямо вас.

Няма законова пречка в срока на предизвестието, вие да изпозлвате платения си годишен отпуск. Всичко зависи от това, за коя година вие не сте изпозлвали платен годишен отпуск.

Повече относно възможността за прекратяване на трудовия договор, а така също и относно ползване на платения годишен отпуск можете да прочетете тук: http://lex.bg/members/monteskio/

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право