- Дата и час: 24 Ное 2024, 16:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
напускане по взаимно съгласие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
напускане по взаимно съгласие
Интересува ме когато напуснеш работа по взаимно съгласие /без да се изчака 1 месец предизвестието/ от двете страни,работодателя ще плати ли на работника последната заплата и платената отпуска?Благодаря Ви за отговора.
- bljasuk
- Младши потребител
Това,което имате в предвид не е прекратяване на трудовото правоотношение по взаимно съгласие - чл.325,т.1 от КТ.В конкретния случай говорите за прекратяване на трудовото правоотношение от страна на работника с предизвестие по чл.326 от КТ.
В последният случай-при прекратяване на трудовия договор по чл.326 от КТ при неспазено предизвестие работника дължи обезщетение на работодателя в размера на неотработените дни.
Относно изплащането на платения отпуск - работодателя е задължен при прекратяване на трудовото правоотношение да изплати олбезщетение за неизползвания отпуск,пропорционално на времето зачитащо се за трудов стаж,съгласно чл.224 от КТ.Работодателят няма право да прави удръжки и от трудовото възнаграждение извън случаите по чл.272 от КТ-а там не е предвидено удръжка на последната работна заплата при прекратяване на трудово правоотношение по инициатива на работника.
Препоръчвам Ви да постигнете споразумение с работодателя си за прекратяване на трудовия договор по чл.325,т.1 от КТ.
В последният случай-при прекратяване на трудовия договор по чл.326 от КТ при неспазено предизвестие работника дължи обезщетение на работодателя в размера на неотработените дни.
Относно изплащането на платения отпуск - работодателя е задължен при прекратяване на трудовото правоотношение да изплати олбезщетение за неизползвания отпуск,пропорционално на времето зачитащо се за трудов стаж,съгласно чл.224 от КТ.Работодателят няма право да прави удръжки и от трудовото възнаграждение извън случаите по чл.272 от КТ-а там не е предвидено удръжка на последната работна заплата при прекратяване на трудово правоотношение по инициатива на работника.
Препоръчвам Ви да постигнете споразумение с работодателя си за прекратяване на трудовия договор по чл.325,т.1 от КТ.
- gosho72
- Потребител
gosho72 написа:Това,което имате в предвид не е прекратяване на трудовото правоотношение по взаимно съгласие - чл.325,т.1 от КТ.В конкретния случай говорите за прекратяване на трудовото правоотношение от страна на работника с предизвестие по чл.326 от КТ.
С работодателя си постигнах споразумение за прекратяване по чл.325 т.1,но ме интересува ще ми се изплати ли последната заплата и платената ми отпуска?Благодаря Ви за отговорите.
- bljasuk
- Младши потребител
bljasuk написа:С работодателя си постигнах споразумение за прекратяване по чл.325 т.1,но ме интересува ще ми се изплати ли последната заплата и платената ми отпуска?Благодаря Ви за отговорите.
Задължен е да Ви ги изплати,но дали ще го направи няма как да Ви отговорим.При неизплащане на дължимото Ви възнаграждение имате право да предявите иск по чл.358,ал.1,т.3 от КТ в срок от 3 год.
- gosho72
- Потребител
Re: напускане по взаимно съгласие
bljasuk написа:Интересува ме когато напуснеш работа по взаимно съгласие /без да се изчака 1 месец предизвестието/ от двете страни,работодателя ще плати ли на работника последната заплата и платената отпуска?Благодаря Ви за отговора.
Повече относно възможността за прекратяване ан договора по взаимно съгласие, както и последицит еот това - изплащане на неизпозлвания платен годишен отпуск, можете да прочетете тук: http://lex.bg/members/monteskio/
УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|