- Дата и час: 24 Ное 2024, 16:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за отпуск
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за отпуск
Здравейте! Имам следния проблем : преди известно време заявих на моя работодател ,че желая да запиша задочно обучение/магистратура/.До колкото съм запозната ,имам право на платен отпуск от 25 дни за учебната година,освен това този вид обучение не ме откъсва от производството-според КТ.Основното в случая е съгласието на работодателя ми с това мое начинание.Искам да попитам , освен всичко изброено и това ,че той се съгласи да ме освобождава за занятия, но не се съгласи да бъде чрез платен отпуск, т.е.не иска да ми плаща за дните, когато не работя , достатъчно основание ли е да настоявам, че кодекса ми дава правото да ми се плаща?Искам да наблегна на неговото съгласие.Благодаря предварително за всяко мнение.
- deedee
- Нов потребител
Работодателят Ви е уважил правото Ви на образование и обучение,като е дал съгласието си.Но това разбира се не го задължава по никакъв начин да Ви разрешава и ползване на платен отпуск по чл.169,ал.1 от КТ.Този вид отпуск се разрешава само с постигнато съгласие от негова страна.
Изявлението на работодателя следва да го разбирате,че за тези дни на обучение няма да Ви разрешава отпуск по чл.169,ал.1 от КТ.Няма пречка за този период да ползвате платен отпуск по чл.155 от КТ.
При необходимост можете да ползвате и неплатен отпуск по чл.171,ал.1 от КТ,като при дадено съгласие от работодателя този отпуск е в размер на 20 дни,а при липса на такова-в размер на 10 дни.
Изявлението на работодателя следва да го разбирате,че за тези дни на обучение няма да Ви разрешава отпуск по чл.169,ал.1 от КТ.Няма пречка за този период да ползвате платен отпуск по чл.155 от КТ.
При необходимост можете да ползвате и неплатен отпуск по чл.171,ал.1 от КТ,като при дадено съгласие от работодателя този отпуск е в размер на 20 дни,а при липса на такова-в размер на 10 дни.
- gosho72
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|