начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

може ли бивш работодател да те заплашва

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

може ли бивш работодател да те заплашва

Мнениеот peps » 02 Юни 2006, 18:36

Бившия ми работодател , ме уволни по член 330/дисциплинарно уволнение/ за грешка която допуснах , и която по принцип може да доведе до такова уволнение . Така, но от тук почнаха и историите-не ми плати последната заплата , не миплати отпуските които не съм ползувал последните две години , заплаши ме че ще ми пречи да си намеря работа в града и да напусна , и прати "местни бандити " да плашат мен и семеиството ми. Навсякъде където отида на интервю те се обаждат и говорят лъжи за мен . Фирмата пере пари , но е голяма? и не мога да си намеря работа вече два месеца . Някои ще ме посъветвали какво да правя .
peps
Нов потребител

Мнениеот aequietboni999 » 02 Юни 2006, 23:47

Разбери се с човека и му се извини.
Намери си адвокат и подай жалба до прокуратурата, за това че те заплашват.
Напусни града и си живей спокойно.

От това, което си написл ми се струва, че ти е ясно, че бившият ти работодател няма право да те заплашва и да ти праща мутри. Оттук нататък трябва да решиш дали ще водиш съдебна борба с тоя човек лично, за което ти е необходим адвокат, или ще потърсиш друг начин да си уредиш нещата с него.
aequietboni999
Младши потребител

Мнениеот peps » 04 Юни 2006, 13:48

какво означа ва да оставя всичко и да напусна. не няма да правя нищо подобно , не исках да водя дела защото , първо не знаех как , после смятах че свеки има втори шанс . Очевидно не е така , търся помощ от вас и тя е конкретна - нека се чуя с познаващо законите лице , ще бъда много по конкретен , и ще очаквам съвет как да накарам тези хора да престанат , или аз да отида по далеч в деиствията си .
peps
Нов потребител

Назад към Трудово право