начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Държавен служител с втори трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Държавен служител с втори трудов договор

Мнениеот Гостенин » 18 Фев 2006, 00:15

Държавен служител съм. Наскоро обаче извърших една услуга за друга институция и тя ми пусна временен трудов договор за срок от 1 седмица /минаха с номера "по заместване"/.
Малко късно се сетих, но все пак да попитам: дали е нередно, след като вече съм държавен служител, да имам друго трудово правоотношение за една седмица? И може ли да има някакви санкции за това? В Закона за държавния служител пише само, че не може да се назначава лице, което е в трудови правоотношения, а за такъв, койтое вече назначен, като мен, не открих нищо...
Гостенин

Мнениеот Гост » 18 Фев 2006, 10:46

като чета въпросите тук всеки ден се съмнявам, че съм учила правилното право :D
държавен служител пък на трудов договор???????????????????
Гост

Мнениеот 777 » 18 Фев 2006, 11:56

чл. 103 ал. 1 т.4 от Закона за Държавния служител: Служебното правоотношение се прекратява на следните общи основания ... т.4 поради несъвместимост в случаите на чл. 7 ал.2. Съжалявам! Но понякога човек не бива да се отнася безотговорно.Щяхте да си спестите сегашните главоболия с едно посещение при адвокат, защото има десетки варианти за заобикаляне на чл.7 ЗД,но ... сега. Е,остава малко надежда, но минава през съгалсие от страна на Вашия работодател.
777

Назад към Трудово право