начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Помощ! Искам да напусна! Част 2

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Помощ! Искам да напусна! Част 2

Мнениеот imenino » 15 Дек 2004, 13:14

Започна се!

Казах на шефа ми. Отговорът е "Добре, но съм много разочарован". И нещо от рода на всичко се връща.

На въпросът ми кога ще ми върне трудовата книжа отговорът беше: "Ще се посъветвам с юристите ми."

Очаквам империята да отвърне на удара!
imenino

Мнениеот donna » 15 Дек 2004, 13:21

ами да се надяваме ,че г-дата са чели чл.226 от КТ

Чл. 226. (1) Работодателят и виновните длъжностни лица отговарят солидарно за вредите, причинени на работника или служителя поради:
1. неиздаване или несвоевременно издаване на необходимите му документи, удостоверяващи факти, свързани с трудовото правоотношение;
2. вписване на неверни данни в издадените документи.
(2) Работодателят и виновните длъжностни лица отговарят солидарно към работника или служителя за вредите, които той е претърпял поради незаконно задържане на трудовата му книжка, след като трудовото правоотношение е било прекратено.
(3) Обезщетението по ал. 1 обхваща всички вреди, претърпени от работника или служителя, включително и неимуществените. Обезщетението по ал. 2 е в размер на брутното му трудово възнаграждение от деня на прекратяването на трудовото правоотношение до предаване на трудовата книжка на работника или служителя.
donna
Старши потребител

Мнениеот imenino » 15 Дек 2004, 13:31

И дано не са като този адвокат при когото ходих и ми каза че ще ме съдят за не знам си какво. Аз очаквам 100% да ми измислят нещо с което да ме спрат. Заплахи от тяхна страна за пари, дисциплинарни наказания. Ще ви пиша отново, понеже едва ли ще се оправя сам :(

Благодаря на всички които ми помагат. :)

10x donna, 10x лунатик 10x vvi, 10x zoroaster :)
imenino

Re: ЯК

Мнениеот perlit » 17 Дек 2004, 22:41

Hm,ami yawno predi 3 dni dosta sa se wkljuchili.A az nyamam opit i trudowoto mi e...tolkowa yasno, che...Za men w momenta e malko slogno, no wyarwam che kolegite, koito sa po-redowni ot men shte se wkljuchat,za da ti pomognat s kakwoto mogat-te weche sa go naprawili-na men li4no ne mi se gleda wsichko napisano-dosta e nali?:)No ti go pregledaj pak-sigurno ima neshto, koeto da wnese powechko swetlina w mraka.ne se trewogi-pone towa moga da ti kaga!I az s trudowite wzaimootnosheniya si imah i to to4no dnes problemi...ama stawa duma samo za 90lw mesechno!I bez tyah e oshte po-losho...Za sebe si se chudya-tya nayasno li e s kogo si ima rabota i che moga da j pratya inspektorite...:)amane mi se zanimawa s takiwa kato neya, koito se mislyat za shef,a realno ne sa-bez akt...
perlit

Предишна

Назад към Трудово право