Не ти се сърдя,при мен просто нещата вървят наопаки.Аз просто не мога да си обясня как съдията се е объркал и е поставил дата 25.02.2011 за влизането в законна сила на това решение,като ответнатната страна си е взела съобщението на 24.02.2011.Излиза,че съдията не ни дава 14-дневен срок да обжалваме,нито на мен нито на тях.Броил си го е от датата на която е издадено 11.02.2011+14 дена и хоп 25.02.2011 е влязло в сила.А в същото време вчера деловодителката ми написа,че на 28.03.2011 трябва да се явя на работа.
Просто наистина само на мен може да се случи
- Дата и час: 26 Ное 2024, 07:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.335,ал.3, КТ какво означава,уволнение ли е какво е?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
74 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: чл.335,ал.3, КТ какво означава,уволнение ли е какво е?
Спокойно /чак ми стана жал за Вас с всички тези неудачи/ - срокът Ви за явяване на работа започва да тече от получаване на съобщението по чл. 345, ал. 1 от КТ. Установеното с него правило е специално - след като решението влезе в сила, съдът е длъжен да изпрати нарочно съобщение и след получаването му започва да се брои срокът. За да не съм голословна
деловодителката нещо се е престарала - не е тя тази, която ще Ви определя датата, на която да се явите на работа
деловодителката нещо се е престарала - не е тя тази, която ще Ви определя датата, на която да се явите на работа
-
lexy21 - Активен потребител
lexi21
Благодаря ти за отговора.
Наистина се видях в чудо с това дело.Спокойно мога да участвам в някоя класация за каръци
Благодаря ти за отговора.
Наистина се видях в чудо с това дело.Спокойно мога да участвам в някоя класация за каръци
- lorecita
- Младши потребител
Случва се на всеки на определен етап... Важното е на коя дата си получила съобщението - после в рамките на двуседмичен срок - когато си решиш. Ако нещо не им харесва - пак ще ги осъдиш за незаконно уволнение Дано това да е краят все пак. Успех.
-
lexy21 - Активен потребител
Дано наистина да е края. Благодаря
- lorecita
- Младши потребител
Днес беше интересен ден.Отидох до офиса да си подам молбата,с която заявявам желанието си за работа.Казаха ми,че съм изпуснала срока тъй като от влизането на решението в сила на 25.02.2011 са минали 14-дена.Било ясно,че като решението е излязло на 11.02(аз съм си го взела на 14.02)то влиза от 25.02 и не е нужно да получавам съобщение(в случая заверен препис от влязлото в сила решение) и е трябвало до 11.03 да се явявя на работа.Аз своя страна казвам,че ако съм изпуснала срока в който да се явя,няма логика съда да ми издава съобщение за възстановяване с дата 28.03...Както и да е сложиха ми входящ номер на молбата.Казваха ми в понеделник да се явя на работа в офиса(а не на автогарата),тъй като в трудовия ми договор не било посочено къде точно е самото работно място,а само длъжността.Длъжността ми е билетопродавач.А в офиса билети не се продават.Там освен ръководството се намира и счетоводството.Явно ще ми играят номера.Намекнаха ми,че те са голяма фирма и аз не мога да се боря срещу тях.Ако искали да бъдат лоши щели да си купят съдия.За тях не било проблем да прежалят 5,10,15 или 20 хиляди,но не били такива хора.Много ме е яд,че не носех някой радиокасетофон да си ги запиша,но не очаквах,че ще водим такъв "интересен" разговор.Но за понеделник може и да си взема .
Та въпроса ми е,ако разбира се в понеделник не ме уволнят направо,имат ли право да ме местят на място където за мойта длъжност няма работа??
Та въпроса ми е,ако разбира се в понеделник не ме уволнят направо,имат ли право да ме местят на място където за мойта длъжност няма работа??
- lorecita
- Младши потребител
Ще конкретизирам последния си въпрос.
Основния ми трудов договор е на длъжност кондуктор,към него имам три допълнителни споразумения(предадени ми от инспекцията по труда) едностранно подписани от работодателя с които съм преназначена като билетен касиер.В тях пише само длъжността,но не и мястото.В София единственото място където фирмата има билетни каси е Централна автогара.Позовавайки се на това,че не пише на кой обект съм работила,утре ме викат на работа в централния офис на фирмата.Повече от ясно е,че измислят някакво съкращение на длъжността което да се отнася до обект офис.В тази връзка ви питам могат ли да ме местят на място,където тази длъжност не съществува?Това не е ли недопускане на работното ми място? При евентуално ново дело мога ли чрез свидетели да докажа на кой обект точно съм работила?Още повече,че разполагам с доклад на инспектора от ГИТ,в който е записано,че лицето т.е аз е работило на обект централна автогара.
Ще съм ви благодарна за мненията и препоръките.
Основния ми трудов договор е на длъжност кондуктор,към него имам три допълнителни споразумения(предадени ми от инспекцията по труда) едностранно подписани от работодателя с които съм преназначена като билетен касиер.В тях пише само длъжността,но не и мястото.В София единственото място където фирмата има билетни каси е Централна автогара.Позовавайки се на това,че не пише на кой обект съм работила,утре ме викат на работа в централния офис на фирмата.Повече от ясно е,че измислят някакво съкращение на длъжността което да се отнася до обект офис.В тази връзка ви питам могат ли да ме местят на място,където тази длъжност не съществува?Това не е ли недопускане на работното ми място? При евентуално ново дело мога ли чрез свидетели да докажа на кой обект точно съм работила?Още повече,че разполагам с доклад на инспектора от ГИТ,в който е записано,че лицето т.е аз е работило на обект централна автогара.
Ще съм ви благодарна за мненията и препоръките.
- lorecita
- Младши потребител
Днес се явих на работа,но вместо на мястото където работех преди уволнението,ме извикаха в офиса.Тъй като в договора ми не пишело на кой обект точно работя,а и в решението пише само длъжността,но не и мястото са ми измислилили едно полупразно офисче,където уж ще продавам билети на Вип клиенти(все едно не е транспортна фирма,а бардак).Първо никога в офиса не са се продавали билети и второ никога не е имало вип пътници.Да не говорим че цял ден стоях затворена в тази стая,без да правя нищо.Гледахме се с един гардероб.Дори и кочан не са ми дали.Явно че искат да ме разкарат,въпроса е имат ли право да ме местят?Защото ще мине седмица и могат да ме съкратят,като се позоват че няма работа.Дори в моя чест и присъствена книга изкараха,която явно ще е само за мен,никой друг не се разписва.
Освен това искат да си приспаднат от присъденото ми обещетение по чл.225,обещетенията които ми дадоха при уволнението,по чл.220 и 224 от КТ. Имат ли право да си ги приспадат?
Благодаря ви предварително!Ще се радвам да ме насочите.
Освен това искат да си приспаднат от присъденото ми обещетение по чл.225,обещетенията които ми дадоха при уволнението,по чл.220 и 224 от КТ. Имат ли право да си ги приспадат?
Благодаря ви предварително!Ще се радвам да ме насочите.
- lorecita
- Младши потребител
Мина цяла седмица в която просто стоя изолирана в един офис,никой не комуникира с мен,никой не ми възлага никаква работа(няма и как да ми възлага,мястото не го позволява).Продължавам да си ходя на работа,да се разписвам в присъствена книга,в която присъства само моето име.
Адвоката ми ме посъветва да се обърна към инспекцията по труда,но нямам им много вяра след като 3 месеца ме разиграваха за отговора по жалбата ми.
Някой може ли да ми каже,това не е ли вид заобикаляне на съдебно решение и мога ли да направя нещо по въпроса?Смятам,че върху мен се оказва психологически натиск с цел да ме принудят да напусна.Освен това тези действия са признак за дискриминация.Излиза че само аз се разписвам в присъствена книга и аз съм единствената билетна касиерка,която работи с различно работно време и място от останалите.Посъветвайте ме какво мога да направя!
Адвоката ми ме посъветва да се обърна към инспекцията по труда,но нямам им много вяра след като 3 месеца ме разиграваха за отговора по жалбата ми.
Някой може ли да ми каже,това не е ли вид заобикаляне на съдебно решение и мога ли да направя нещо по въпроса?Смятам,че върху мен се оказва психологически натиск с цел да ме принудят да напусна.Освен това тези действия са признак за дискриминация.Излиза че само аз се разписвам в присъствена книга и аз съм единствената билетна касиерка,която работи с различно работно време и място от останалите.Посъветвайте ме какво мога да направя!
- lorecita
- Младши потребител
Мислех,че ще прочета различни гледни точки,а се оказва,че няма нито едно мнение
Вече съвсем се обърках
Вече съвсем се обърках
- lorecita
- Младши потребител
Ето ме отново с поредното питане.
Смятате ли,че човек може да бъде уволнен дисциплинарно заради запитванията си във форума "lex.bg,тъй като според работодателя това е подронване на доброто му име,нищо че в запитванията никъде не се споменава името на фирмата?То че може може,въпроса е по-скоро съда дали ще отмени уволнението като незаконносъобразно?!
Смятате ли,че човек може да бъде уволнен дисциплинарно заради запитванията си във форума "lex.bg,тъй като според работодателя това е подронване на доброто му име,нищо че в запитванията никъде не се споменава името на фирмата?То че може може,въпроса е по-скоро съда дали ще отмени уволнението като незаконносъобразно?!
- lorecita
- Младши потребител
lorecita написа:Ето ме отново с поредното питане.
Хи, хи, хиииии, само на това основание ли? .... Голям смехурко бил този шеФ.
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:[
Хи, хи, хиииии, само на това основание ли? .... Голям смехурко бил този шеФ.
Кажи речи,при това с доста високопарни думи е изготвена заповедта.
Причини за прекратяване на трудовия договор:
Злоупотреба в доверието на работодателя,разпространяване на сведения и уронване на доброто му име,като: лицето,демек аз,се е регистрирало във форума на сайта "lex.bg" под името "lorecita" и се е занимавала с публикуване на обидни становища и квалификации,които в голямата си част са неверни и обидни за предприятието и служителите за които се отнасят(на 28.03.2011г е сравнила предприятието с "бардак"),като по този начин е злоупотребено с доверието на работодателя,а и доколкото се касае за коментари във форума на българския правен интернет портал "lex.bg"-страница,до която достъпът е неограничен,респективно става достояние на много хора,а и такива с горното или подобно съдържание неминуемо оказва влияние върху доброто име и авторитета на предприятието,а и са от значение за развитие на дейността му,както и обстоятелството,че същото лице е писало многобройни неоснователни сигнали до различни административни органи(става дума за ИА"ГИТ")съдържащи невярна информация и квалификации,за което същата е представила документи по гр.д №..... с молба докладвана в съдебно заседание......,.
- lorecita
- Младши потребител
Освен,че успях да развеселя малко Melly ,не разбрах какво мислите за подобно основание за прекратяване на трудов договор?!Аз вече заведох дело,но както се казва лято е..Все пак съм любопитна смятате ли,че уволнението ще бъде признато за незаконносъобразно?!
И още един въпрос - всичко описано в заповедта за уволнение е в следствие на докладна записка на един директор.В случай че уволнението бъде признато за незаконносъобразно мога ли да осъдя въпросния директор за пропуснати ползи,морални щети,подронване на авторитет,клевета и т.н?
И още един въпрос - всичко описано в заповедта за уволнение е в следствие на докладна записка на един директор.В случай че уволнението бъде признато за незаконносъобразно мога ли да осъдя въпросния директор за пропуснати ползи,морални щети,подронване на авторитет,клевета и т.н?
- lorecita
- Младши потребител
74 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|