- Дата и час: 28 Ное 2024, 02:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
започвам работа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
82 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: започвам работа
Това е СРАМЕН за един юрист въпрос, "колега". Как може да си завършила ЮФ и да задаваш подобна глупост. Срам и позор за този "ВУЗ", който "пуска" подобни "юристи". За това ни плюят хората. Да живее СУ!!!
- lawyer_ivanov
- Младши потребител
Добре го каза Анелия! Поздравявам те!!!
- lawyer_ivanov
- Младши потребител
Новачке, писанията ти не ми дават мира. Моля те, обясни ми как си завършила право, а? И БУС Бургаски свободен ли означава?
- lawyer_ivanov
- Младши потребител
Колега, на мен много неща не ми дават мира и всички те са плод на "изумителния гений" на "колеги" като новачката...
От ден на ден качеството на юристите в България става все по-лошо...
От ден на ден качеството на юристите в България става все по-лошо...
- Гери
Уважаема колега,
Много народ, особено в началото на кариерата си, се натиска да бъде юрисконсулт, а не адвокат. Защо ли - не се явяват на изпит, не плащат такса за вписване и периодични адвокатски вноски... Освен това забележете, че отношение на Вас няма да са налице ограниченията на чл.24, ал. 2 от Закона за Адвокатурата. Следователно ще можете да се явявяте пред ВАС и ВКС от момента на встъпването си в длъжност, а адвокатите трябва да чакат да навъртят 5 год. юридически стаж. Яко, а?
Много народ, особено в началото на кариерата си, се натиска да бъде юрисконсулт, а не адвокат. Защо ли - не се явяват на изпит, не плащат такса за вписване и периодични адвокатски вноски... Освен това забележете, че отношение на Вас няма да са налице ограниченията на чл.24, ал. 2 от Закона за Адвокатурата. Следователно ще можете да се явявяте пред ВАС и ВКС от момента на встъпването си в длъжност, а адвокатите трябва да чакат да навъртят 5 год. юридически стаж. Яко, а?
- Pitanka
За Pitanka ами натискай се и ти да бъдеш юрисконсулт и да не плащаш вноски за твое сведение вземи ,че провери от кога ги въведоха тия такси за вписвания може би не си в час нито за момента нито за размера ,който в началото беше съвсем различен от сега .Също така прегледай отменения ЗА и сега действащият .
- donna
- Старши потребител
Съжалявам, явно правната ми електронна с-ма не е била надлежно осъвременена, така че докато те се оправи това, очевидно не мога да откроя изменинията, които ми сочите. Освен това ви моля да не приемата предишната ми реплика в посока на заяждане нито с юрисконсултите, нито с адвокатите. Целта ми беше малко по-различна, да са надяваме да бъде "уловена" от колегата, която инициира тази дискусия.
Все пак няма да отречете, че ако имаш качеството на адвокат, все пак плащаш неща, които юрисконсултите не плащат.
Отново се извинявам, ако съм обидиля колегите от някоя гилдия.
Все пак няма да отречете, че ако имаш качеството на адвокат, все пак плащаш неща, които юрисконсултите не плащат.
Отново се извинявам, ако съм обидиля колегите от някоя гилдия.
- Pitanka
Забелязвям някаква отвратителна война между юрисконсулти и адвокати, или завършили софийския и останалите университети, абсолютно неоснователна според мен. Не бива да се поставят юристите под общ знаменател. Всичко опира до желание и възможности.
- mnogotypi
- Потребител
И кои са останалите?
- lawyer_ivanov
- Младши потребител
Ами знам ли ги вече колко са? Аз съм завършила ВТУ и отношението на професорите предавали в софийския беше същото като вашето. Учех като побъркана, защото изискванията към нас бяха доста по големи.
- mnogotypi
- Потребител
А ти откъде знаеш какво е било отношението към нас?
- lawyer_ivanov
- Младши потребител
Смятам , че спора ни е безмислен, едва ли всички завършили в София са страхотни юристи, както и останалите не стават за нищо. В крайна сметка в процеса на работата един юрист става такъв.
- mnogotypi
- Потребител
Моля ви, не изпадайте пак в тези спорове! Съобщението ми, което породи тази микродискусия, беше, пак повтарям, насочено главно към колегата, която ще прави първи стъпки в юридическата професия.
Всъщност хрумна ми една идея- ако тя иска толкова да е адвокат, може да извършва юридически услуги, вкл. процесуално представителство на общината по граждански договор. Виждала съм такива случаи, колегите си съвместяват дейностите спокойно.
Всъщност хрумна ми една идея- ако тя иска толкова да е адвокат, може да извършва юридически услуги, вкл. процесуално представителство на общината по граждански договор. Виждала съм такива случаи, колегите си съвместяват дейностите спокойно.
- Pitanka
Е, не се стягай де, ное немислимо за мен юрист да задава подобни въпроси. От СУ няма как да излазаш толкова бос. Иначи, разбира се, че юрист слад завършването се става.
- lawyer_ivanov
- Младши потребител
Какви стъпки би, Питанке. Представи си само какви поразии може да направи такъв "колега".
- lawyer_ivanov
- Младши потребител
е за това си прав, но да се казва че защото е завършила еди къде си ......
- mnogotypi
- Потребител
Ох, ще го кажа направо- знам че може да направи поразии, вкл. във ВКС и ВАС, представете си. Надявах се да се усети по духа на първото ми изказване по темата, че малко повече ще трябва да почете, ако иска да работи това.
- Pitanka
И заради това също.
- lawyer_ivanov
- Младши потребител
стига бе хора, може просто да се е объркала, на всеки може да се случи:)))))))
- mnogotypi
- Потребител
82 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|