начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Как да се намали възнаграждение на служител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот nat » 18 Май 2007, 17:39

Защото по служебно отношение въобще не стои въпросът за намаляване на заплата. Тя се определя по друг начин и има процедура по атестиране, която може да се използва и въобще не стои въпрос зо ползване на квато и да е закрила от майките на малки деца. Просто "таково дживотно" като особена закрила по ЗДСл няма и освен това първоначално питащия трябва хабер да си няма от нормативните актове, регулиращи тези правоотношения, за да поставя така въпроса, ако се касаеше за служебно правоотношение. Да не говорим, че има съдебна практика по водени адм. дела по такива казуси вече.
А ЧР на органите на изпълнителната власт зминават първоначално обучение.
Единствената вероятност е да е служител в някоя малка общинска администрация, ама и там ги пообучиха в последните години. Но и в този случай е малко вероятно служителката да е по служебно правоотношение тъй като обикновено много малка част от служителите в общенските администрации са държавни служители.
nat
Потребител

Мнениеот lori_75 » 24 Май 2007, 13:40

Направо е отвратително това,което те карат да направиш.
Бях в същата ситуация на майката и още съм, в смисъл опитват се да променят тр.ми възнаграждение на по-ниско под предлог,че така трябвало според Инспекцията по труда след като съда ме възстанови на работа.Да,ама ще имат да вземат.Намалението на тр.възнаграждение става само с допълнително споразумение,а не виждам как някой ще ме накара да подпиша такова.
Работиш по 12 часа,плащат ти мизерните 250 лева и накрая им се виждат МНОГО...щото може да им работиш и за без пари!!!
lori_75
Нов потребител

Предишна

Назад към Трудово право