Поради здравословни причини има вероятност да загубя/напусна работата си, ако не успея да договоря неплатен от 2-3 месеца с цел възтановяване. Върнах се за кратко, но работата не ми понася.
Останали са ми 10 дни неплатен отпуск.
Има ли опасност да дължа една заплата (понеже не мога и не искам да отработвам цял месец)
Договора е на основание чл.68 ал.1 т.1, във връзка с чл.70 ал.1, срока за предизвестие е 30дни в полза на двете страни.
След 12ия месец подписах допълнителното споразумение - там пише, че срока е неопределен и че е на основание чл.119 ( справки за други неща - КТ, Колективния договор, Правилника на вътрешния трудов ред на дружеството)
----------
Ако опре до там... има ли вариант да се стиснем ръцете и да си тръгна след 1 ден, без да дължа нищо (член 325)?
Но досега никой не е напускал от днес за утре.
След 1 януари мога ли да взема 30те дни неплатен отпуск /за 2016/. Проблем им е да прехвърля 30дни неплатен до колкото разбрах.
Мога да издействам болничен, но скоро ще разбера колко ще е като период и дали ще ми стигне до 1 януари или докато се оправя.
За предизвестието, болничен валидно ли е? (ако не искат по чл.325 по взаимно съгл-е)
- Дата и час: 27 Ное 2024, 01:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дълъг неплатен отпуск или напускане - обезщетение дължа ли?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|