Здравейте
Имам следния казус :
Напуснах работа на основание чл.327 ал.1 т.2.Заведох и дело за неизплатени работни заплати в СРС.
Изпратих молба с препоръчано писмо до бившият ми работодател на основание чл.5, ал.7, т.2 от Кодекса за социално осигуряване и чл.128а т.1 от Кодекса на труда за предоставяне на документи отнасящи се до трудово правните ни взаимоотношения .В законно установения срок не получих исканите от мен документи и подадох сигнал в ГД "Инспекция по Труда" с копие на молбата (изпратена да управителя) и копие на пощенска разписка подписана от собственика на фирмата върху ,която има негов подпис и собственоръчно е написано (собственик лично). В отговора до мен на ГД "Инспекция по Труда" е записано тъй като не съм упоменал изрично ,че съм съгласен да разкрият самоличността ми ,са попитали на общо основание дали е получавана искова молба за издаване на документи на основание чл.5, ал.7, т.2 от Кодекса за социално осигуряване и чл.128а т.1 от Кодекса на труда от бивши и настоящи работници във фирмата . Получен е писмен отговор от упълномощено лице (адвокат) на фирмата ,че такава молба не е постъпвала от никой.
Та въпроса ми е :
1. Как да се сдобия с исканите от мен документи от бившия ми работодател ?
2.Мога ли да получа от Инспекция по Труда (и по какъв начин) отговора от упълномощеното лице за да го приложа като доказателство по делото ?
Благодаря предварително за отделеното внимание и помощ.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 00:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Искане по чл.128а
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Искане по чл.128а
Запитайте ИТ, дали е налице висящо НАХД дело срещу бившия ви работодател. Информирайте защитника си по трудовия спор.
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
kiko00 написа:....................
Ако с ИМ не сте въвел твърдение с приложеното доказателство и обратната разписка и не сте направил доказателствени искания съдът да задължи ответника да представи трудовото ви досие (в което би следвало да присъства молбата ви по чл.128а КТ), каквито и действия да сте предприел извън процеса, те не биха могли да бъдат въведени като доказателства към твърдението ви след образуване на производството.
-
Melly - Старши потребител
В ИМ съм запознал съда за изпратеното искане по чл.128а от КТ също съм упоменал и датата на изпращане ,както и това ,че до момента не съм получил отговор .Дори съм помолил съда да изиска цялата документация от фирмата отнасяща се до мен .
- kiko00
- Нов потребител
eurolinker написа:Запитайте ......
Мисля да отида на място в ГД "Инспекция по труда " за да проверя какви са ми възможностите от тук нататък,както и за наличието на висящо НАХД. Адвоката ми е уведомен ,но в момента е извън България. Аз искам да съм наясно и затова се интересувам едно, две мнения в повече никога не е излишно .
- kiko00
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|