- Дата и час: 27 Ное 2024, 00:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трудов договор без моя подпис
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Трудов договор без моя подпис
Добър ден! На 18 години съм и това лято започнах работа за пръв път. Работех в магазин за дрехи на крайбрежната алея в к-к Слънчев бряг. Работата не беше тежка, макар че е имало и дни, в които съм работела по 16 часа, и нито 1 почивен ден за тези 2 месеца. Отношението към мен обаче беше ужасно, постоянни обиди и критики, както и заплахи. След една такава вечер не издържах и на следващия ден не отидох на работа. Днес вече е 5тия ден от моето напускане и шефът ми звъня да ми каже, че ще ме съди, защото нямал 30 дена предизвестие, че ще напусна и каза да отида да си взема трудовия договор. Когато каза трудов договор много се шокирах, защото през цялото работно време аз не знаех, че имам такъв и не съм и подписвала трудов договор, изобщо не е ставала на въпрос за някаква документация. Въпросът ми е има ли право той да ми издава трудов договор без мое знание и без мое съгласие и подпис? Може ли да ме заплашва и да ме води на съд в тази ситуация? Моля за вашето съдействие. Благодаря предварително!
- mayakostadinova
- Нов потребител
Re: Трудов договор без моя подпис
Без да съм специалист ми се струва, че работодателят ти просто е останал без човек и иска да те стресира. Самият работодател няма смисъл да се коментира в какви нарушения е. Но на кратко - трудовият договор трябва задължително да е подписан и от двете страни, по закон задължително трябва да ти бъде предоставен преди постъпването ти на работа, а освен това работодателят е длъжен в тридневен срок от постъпването ти на работа да изпрати уведомление за това до териториалната дирекция на нап - нещо което силно се съмнявам, че е направил.
Ако ти нямаш да взимаш пари от него аз лично не бих се притеснявал за дела и тн. Все пак изчакай някой от форума, който има опит в тази част да ти даде съвет.
Ако ти нямаш да взимаш пари от него аз лично не бих се притеснявал за дела и тн. Все пак изчакай някой от форума, който има опит в тази част да ти даде съвет.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Благодаря много за бързия отговор. Аз също като теб знам това, което написа. Просто вече от страх към този човек мисля всякакви варианти, по които може да ми е изкарал този договор. Притеснявам се, че ще се стигне до съд. Все пак това е Слънчев бряг всеки тука си мисли, че има връзки навсякъде, а всъщност всичко е нелегално...
- mayakostadinova
- Нов потребител
Ако искаш, върви в НАП и си направи справка. По ЕГН ще излезе дали си назначена на трудов договор, името на фирмата и дали ти се внасят осигуровки.
- milley
- Младши потребител
Бих изразил особено мнение към питащия приемам, че е добросъвестен във случая да не се съгласява занапред да работи без сключен трудов договор. Причините са,че по този начин се нанася вреда върху българската икономика ,увеличава се сивата икономика и това води до ограничаване и лишаване на работника или служителя чрез злоупотреби на неговите пенсионни,трудови и здравни права. В интерес на документалната истина съгласно чл.63,ал.1 и 2 от КТ работодателя е длъжен да предложи ТД на работника или служителя , и съответно в тридневен срок да уведоми НАП за сключеният договор съгласно чл.62,ал.3 КТ и неговия регистрационен режим. В противен случай както е може , да се обърне към ИТ и затова нарушение да бъде издадено предписание от контролните органи за сключване на ТД.И по този начин се премахне правната несигурност в правоотношението.
-
Pause - Активен потребител
http://www.court-pz.info/2012_2/0070eb12_657c2012.htm тук,с тоя да го бутнат при осъждане
- sterster
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|