Здравейте!
Преди време бях прочел някъде, че на 52 год. възраст ще мога да придобия право на пенсия, но до края на 2014-та.
Аз, имам 16,4г. първа категория труд, отделно имам и др. години стаж.
Аз, ще навърша 52г. през 2015-та. Въпросът ми е
Ще мога ли, да се пенсионирам до края на 2015-та година?
Поздрави, М.Минчев
- Дата и час: 26 Ное 2024, 22:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
по-ранно пенсиониране
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: по-ранно пенсиониране
Закона не е променян. Правата по преходния §.4 приключват на 31.12.2014 г.
Към тази дата следва да отговаряте едновременно на 3 условия:
1. поне 10 г. трудов стаж при условията на 1 категория (споделяте, че имате повече -16 г)
2. навършена 53-годишна възраст за мъжете при първа категория труд (спомена за 52 г, е било през 2011;
3. 100 точки от възраст + стаж (като стажа от 1 кат.се увеличава (преобразува) в 3 кат.)
Към тази дата следва да отговаряте едновременно на 3 условия:
1. поне 10 г. трудов стаж при условията на 1 категория (споделяте, че имате повече -16 г)
2. навършена 53-годишна възраст за мъжете при първа категория труд (спомена за 52 г, е било през 2011;
3. 100 точки от възраст + стаж (като стажа от 1 кат.се увеличава (преобразува) в 3 кат.)
Истината рядко е чиста и никога проста
-
wladi - Потребител
Излиза, че нямам шанс за по-ранно пенсиониране,... така ли, да ви разбирам с отговора ??
Хубава вечер!
Хубава вечер!
- myord
- Нов потребител
Благодаря за отговора!
Не разбрах вашето тълкуване?!
А, ако знаете сайт, където да задам въпроса си, - ще съм ви Благодарен!?
Поздрави, Минчев
Не разбрах вашето тълкуване?!
А, ако знаете сайт, където да задам въпроса си, - ще съм ви Благодарен!?
Поздрави, Минчев
- myord
- Нов потребител
myord написа:ако знаете сайт, където да задам въпроса си, - ще съм ви Благодарен!
Пенсии за осигурителен стаж и възраст
Въпроси и отговори за отпускане на пенсии
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|