начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Тема за некоректни и некомпетентни адвокати

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тема за некоректни и некомпетентни адвокати

Мнениеот jkm1221 » 09 Юли 2014, 21:34

Тук е мястото да споделите мненията си за адвокати, чиито услуги да се избягват да се ползват, така наречения черен списък на адвокатите. Тази тема е в помощ на клиентите, които не искат да дават парите си на вятъра и да имат проблеми в резултат на некомпетентните действия на адвоката, както и на наглото му поведение след като си вземе хонорара.
jkm1221
Нов потребител

Re: Тема за некоректни и некомпетентни адвокати

Мнениеот neutralen » 09 Юли 2014, 22:37

Това е юридически форум, като една от целите е даване на безплатни консултации на граждани. Некоректни и некомпетентни хора има във всички професии.Преценката дали някой е некоректен е донякъде възможна, но как ще направите преценка дали адвоката е компетентен, след като нямате правни знания. Вижда се от форума, че по едни и същи въпроси се изразяват различни мнения, понякога напълно противоположни. Как ще прецените кое мнение е най-компетентно. Но щом искате такава тема изразете вашето мнение най-напред, пък ще видим как ще се развие темата.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот ani1978 » 10 Юли 2014, 00:45

jkm1221 написа:Тук е мястото да споделите мненията си за адвокати, чиито услуги да се избягват да се ползват, така наречения черен списък на адвокатите. Тази тема е в помощ на клиентите, които не искат да дават парите си на вятъра и да имат проблеми в резултат на некомпетентните действия на адвоката, както и на наглото му поведение след като си вземе хонорара.

Принципът е проба - грешка. Започнете с някое по-неважно дело. :D
Може да проверите дали адвокатът е наказван. Ако не е, може да му издействате наказание, ако не сте доволни. :D
ani1978
Младши потребител

Мнениеот jkm1221 » 10 Юли 2014, 00:47

Дайте идея тогава кого да уведомим и как да предпазим клиентите от разочарованието да им прецакат делото. Ясно ми е, че гарван гарвану око не вади...
jkm1221
Нов потребител

Мнениеот ani1978 » 10 Юли 2014, 01:06

jkm1221 написа:Дайте идея тогава кого да уведомим и как да предпазим клиентите от разочарованието да им прецакат делото. Ясно ми е, че гарван гарвану око не вади...

Не винаги спечелването на делото дава основания да бъдете доволни от един адвокат. Аз съм била недоволна от адвокати, които са ми печелили делата. Причината е високите хонорари и после бедните длъжници (бивши ищци), от които не може да се вземе нищо. :D
ani1978
Младши потребител

Мнениеот jkm1221 » 10 Юли 2014, 01:22

А когато объркат името в исковата молба, след това извадят ИЛ с грешно име и ти обясняват, че не било фатално и тъй като процедурата по поправката на ЯФГ била много сложна, затова по-добре е да се представяме с друго име пред ЧСИ, какво му се казва? И така след 6 месеца чакане адвокатът да си свърши работата, ти обяснява, че за толкова пари толкова. Всъщност кога се смята, че адвокатът си е свършил работата, не е ли до приключване на делото? :?: Така е, много сме неблагодарни клиентите, искаме коректно отношение и работа срещу заплатен хонорар, а в замяна получаваме нерви и ходене по мъките.
jkm1221
Нов потребител

Мнениеот ani1978 » 10 Юли 2014, 02:24

jkm1221 написа:А когато объркат името в исковата молба, след това извадят ИЛ с грешно име и ти обясняват, че не било фатално и тъй като процедурата по поправката на ЯФГ била много сложна, затова по-добре е да се представяме с друго име пред ЧСИ, какво му се казва? И така след 6 месеца чакане адвокатът да си свърши работата, ти обяснява, че за толкова пари толкова. Всъщност кога се смята, че адвокатът си е свършил работата, не е ли до приключване на делото? :?: Така е, много сме неблагодарни клиентите, искаме коректно отношение и работа срещу заплатен хонорар, а в замяна получаваме нерви и ходене по мъките.

На Ваше място бих поискала проектът за ИМ да ми бъде даден да го прочета и проверя. Същото се отнася и когато пише Отговор на ИМ (когато сте ответник). Така няма опасност да има грешки. Проверката е висша форма на доверие. :D
ani1978
Младши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 10 Юли 2014, 08:50

ani1978 написа:Аз съм била недоволна от адвокати, които са ми печелили делата. Причината е високите хонорари и после бедните длъжници (бивши ищци), от които не може да се вземе нищо.

Критерият ви за недоволство е твърде измислен. Идея нямам, какво бихте написала, ако решението не ви удовлетворява.
Не било важно, че спечелил делото, ами т`ва, че отпосле нямало от къде да си съберете присъдените разноски. Като сключвахте договора той, адвокатът, и този ли ангажимент пое, или това е плод на нездрава фантазия?

ani1978 написа:бих поискала проектът за ИМ да ми бъде даден да го прочета и проверя. Същото се отнася и когато пише Отговор на ИМ..

Не сте попаднала на човек :lol: - именно за доверие става въпрос! Когато имате претенции да проверявате написаното от друг, то се предполага, че имате знанието да си го напишете и сама, ерго адвокат ви е ненужен. Отделен е въпросът, че в тази хипотеза всеки нормален колега следва да откаже защита, защото по-вероятно е да нямате сходни позиции по основни въпроси, при което ресто на хонорара няма да получите.

jkm1221 написа:Всъщност кога се смята, че адвокатът си е свършил работата, не е ли до приключване на делото?

Както е договорено- отваряте си договора за правна защита и четете, какво сте поръчал. Делото може да свърши след три инстанции, а може още и на първа. Може да е договорено само написване на ИМ, може да е само до приключване на съдебните прения в І инстанция( не включва получаване на решението). Може ....да е всичко.
Един ден ще установите, че договорът (този малък лист хартия) е всичко, от което може да имате претенции, вкл. съдебни.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот vaskovasko » 10 Юли 2014, 09:25

jkm1221 написа:Тук е мястото да споделите мненията си за адвокати, чиито услуги да се избягват да се ползват, така наречения черен списък на адвокатите. Тази тема е в помощ на клиентите, които не искат да дават парите си на вятъра и да имат проблеми в резултат на некомпетентните действия на адвоката, както и на наглото му поведение след като си вземе хонорара.

Ами платете му накрая. Има адвокати, които ще се съгласят. Но да не се окажете със запорирани сметки в резултат на неплащане после. :)
vaskovasko
Потребител

Назад към Трудово право