начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Прекратяване на договор едностранно от служител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на договор едностранно от служител

Мнениеот piligrim » 16 Апр 2014, 23:25

Здравейте!
Изпратих уведомление на работодателят ми,че прекратявам договора си по чл.327 т.1 ал.2 от КТ без предизвестие,заради неизплатено в срок възнаграждение!Уведомлението изпратих чрез куриер с обратна разписка както ме посъветваха от ИТ.Доколкото разбрах от вече бившите ми колеги,вече бившият :) ми работодател възнамерява да ме уволни дисциплинарно за това че не съм се явил на работа,за дни които са след връченото от мен уведомление.Ако ми бъде връчена такава заповед трябва ли да я обжалвам в съда?
piligrim
Младши потребител

Re: Прекратяване на договор едностранно от служител

Мнениеот rts » 17 Апр 2014, 14:37

Може и да имате проблем с това писмо, защото не можете да докажете какво е имало вътре - може да сте изпратили поздравителна картичка, например. Трябваше да се посъветвате не с ИТ, а с адвокат. Незабавно се консултирайте с адвокат, може и да имате полезен ход - зависи от допълнителни обстоятелства.
rts
Активен потребител

Re: Прекратяване на договор едностранно от служител

Мнениеот monteskio » 20 Апр 2014, 11:27

Rts, Здравей,

Христос Возкресе !

Много ми е приятно да те "видя". Отдавна не съм влизал тук. Преди няколко дни писахме в една тема в общи дискусии - "допустимост на касационна жалба". Там се събрахме част от "старите муцуни". Как си ти ! :)
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право