Здравейте!
Бих искала да попитам следното:
Самотна майка съм на две деца. Най-малкото ми дете е на 2 години. Работя в частна фирма от 4 години. От една седмица шефа ми ме тормози (вика, държи се недопустимо за годините му, обижда ме) да си подам молбата за напускане. Каза ми, че има човек за моето място. Иска да подам молба по взаимно съгласие. Лично на мен не ми се напуска и съм нямала никакви дисциплинарки, но съм наясно, че има много подводни камъни в тази материя.
Може ли някой да ми помогне да си защитя правата по най-добрият начин за мен (Дори това да включва подаването на молба от моя страна за напускане)?
Какви права и до каква степен ме пази законът?
По кои членове имам право на борса?
Възможно ли е да ме уволни без да се допита до инспекцията по-труда и как стои точно проблема с уволнението на майки (интересуват ли се те от това или това не е съществено)?
Благодаря Ви предварително.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на трудов договор на майка с дете до 3г.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на трудов договор на майка с дете до 3г.
Допитала ли си се до адвокат?
http://ofertini.com
-
delirium1 - Нов потребител
Майка с дете до 3 г. ползва закрила при уволнение по чл. 333, ал. 1, т. 1 от КТ. Могат да ви уволнят, вкл. и дисциплинарно, само с предварително разрешение на ГИТ!
Работодателят ви това много добре го знае и според мен иска, чрез упражняване на психически тормоз, вие сама да напуснете, защото пред него няма други опции!
Не напускайте по взаимно съгласие, защото ще отидете на борсата само за 4 м. при минимално обезщетение 7,20 лв./ден
Работодателят ви това много добре го знае и според мен иска, чрез упражняване на психически тормоз, вие сама да напуснете, защото пред него няма други опции!
Не напускайте по взаимно съгласие, защото ще отидете на борсата само за 4 м. при минимално обезщетение 7,20 лв./ден
- jimi66
- Младши потребител
Здравейте.
Нямате какво да губите. Моят съвет е:
1.Заявление до Инспекцията по труда в района за опит да Ви принуди да напуснете по взаимно съгласие.Излагане в подробност на недопустимото държане. Всяко нарушение на правата Ви по трудовото законодателство - работа след работно време, в почивни дни, ще е в полза на каузата Ви.
В никакъв случай не подавайте молба за напускане по взаимно съгласие. При връчване на заповед за прекратяване на ТД по възможност подайте информация в сайта.
kazimirc4
Нямате какво да губите. Моят съвет е:
1.Заявление до Инспекцията по труда в района за опит да Ви принуди да напуснете по взаимно съгласие.Излагане в подробност на недопустимото държане. Всяко нарушение на правата Ви по трудовото законодателство - работа след работно време, в почивни дни, ще е в полза на каузата Ви.
В никакъв случай не подавайте молба за напускане по взаимно съгласие. При връчване на заповед за прекратяване на ТД по възможност подайте информация в сайта.
kazimirc4
- kazimirc4
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|