Здравейте, казусът е следния.
Родителите ми дълго време работеха на едно и също място. В един момент баща ми напусна и започна работа в конкурентна фирма от същия бранш. Направи го въпреки заплахата, че това може да коства работното място на майка ми. След няколко месеца майка ми беше освободена от длъжност без никакво предизвестие. Връчиха и заповедта в последния й работен ден. Официално по какъв член е освобдена не си спомням, но дори при разговорите с преките й ръководители е обяснено, че това става заради местоработата на баща ми.
Каква защита предлага закона при такива действия на работодателя, и какво съветвате да се направи ?
Очаквам Вашия отговор !
Поздрави,
Христо Анастасов
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Уволнение заради месторабота на съпруг/съпруга
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Уволнение заради месторабота на съпруг/съпруга
Да си спомните мотивите за уволнението. Освен ако в дадената фирма в трудовите договори няма някаква точка за конфликт на интереси... уволнението може да се отмени от съда.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Re: Уволнение заради месторабота на съпруг/съпруга
Съдебен процес, освободени сте от държавни такси. Признава се уволнението за незаконосъобразно, възстановява се работника/служителя на работа и се търси обезщетения. Вижте на лични.
- elgeor
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|