начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Напускане на работа - записване на борсата ??

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Напускане на работа - записване на борсата ??

Мнениеот s7nshine » 10 Ное 2013, 14:14

Здравейте, имам следният проблем. На 17.10.2013 напуснах работа, като не ми дадоха никакви документи, просто ми казаха, че съм свободен. Щели да ми се обадят в рамките на 10-тина дни за да си взема документите, но въпреки това едва едва днес си ги получих. На заповедта ми пише, че съм освободен по моя инициатива, което не беше така, но както и да е. Не са ми изплатени тези работни дни, как мога да си потърся правата, заради забавянето на документите и евентуално мога ли да се запиша на борсата с едномесечно закъснение ?
s7nshine
Нов потребител

Re: Напускане на работа - записване на борсата ??

Мнениеот fourleafclover » 10 Ное 2013, 17:10

Здравейте. Няма пречка да се запишете на борсата, но ще получавате обезщетение малко по-кратко (забавата ви реже само от срока, не от правото).
А за основанието на заповедта - съвета ми е да се консултирате с адвокат, т.к. вариантите са много, а не могат да се проиграят без да се прегледат добре документите ви.
fourleafclover
Младши потребител

Назад към Трудово право