Здравейте,
Преди два месеца започнах работа в счетоводна кантора. Заплатата остана недоуточнена, тъй като ме бяха уверили, че ще остана доволна и колкото искам толкова ще ми се даде, естествено това е лично моя грешка. Осигуровките съответно бяха на минималната заплата, но тъй като и други работодатели действат по този начин, реших отново да се доверя. Да, правилно подозирате толкова и взех ... 300 лв. първия месец и 250 лв. втория. Ясно ми е, че каквото е било по ведомост това съм си взела и нищо не мога да направя, но има други дребни детайли, за които искам да се консултирам как да действам. Първо, тъй като съвсем не се разделихме с "добри чувства", искам да знам изработеното от месец Август, което е 6 дни, може ли да НЕ ми бъде платено по някакъв законов начин, при положение, че при раздялата ни са ми подписали книжката и издали уведомления за прекратяване по чл.71? Вторият ми въпрос е свързан по-скоро в помощ на колежките ми които останаха там, а той е относно рабтното време. По договор е 8ч. реално се работи 10 ч. от 8 и 30 до 18:30, без право на обедна почивка. В начало единствено мен ме пускаха 1 час обедна почивка, но след 2 седмици ми обясниха, че им трябвам по обяд и няма как да излизам. Та така 10 часа, плътно в офиса на стола, пред компютъра. Това може ли да бъде установено по някакъв начин от Инспекцията по труда, например, ако се направи проверка в обедната почивка и се установи че такава няма? Реално на вратата на офиса от вътрешната страна е разпечатано работно време с регулирани почивки в размер на 2 часа, които нямаш право да използваш? Заплатите ежемесечно се бавят след датата обявена в договорите на служителите. Тъй като фирмата има запори, ако потърся Инспекцията, това значи ли, че парите евентуално ще ми бъдат изплатени след оправянето на запорите? Благодаря предварително!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Некоректен работодател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|